Hej,
Svampsallad på riskor är ju mycket vanligt i Finland. De flesta riskor bör avkokas (förvällas) först (blodriska och mandelriska kan dock tillredas direkt). Efter avkokning brukar man konservera svampen genom att salta in den, men man kan säker frysa in den som annan svamp. När man gör svampsallad så blandas riskorna med Crème fraiche, lök och om man vill finhackade grönsaker. I Finland använder man en mera syrlig variant av syrad mjölk, smetana. Bra svamrecept kan man hitta i den nya boken
"Svampkokboken" Av Endom, Dieter & Holmberg, Ingrid & Holmberg, Pelle
Svampsallad på riskor är ju mycket vanligt i Finland. De flesta riskor bör avkokas (förvällas) först (blodriska och mandelriska kan dock tillredas direkt). Efter avkokning brukar man konservera svampen genom att salta in den, men man kan säker frysa in den som annan svamp. När man gör svampsallad så blandas riskorna med Crème fraiche, lök och om man vill finhackade grönsaker. I Finland använder man en mera syrlig variant av syrad mjölk, smetana. Bra svamrecept kan man hitta i den nya boken
"Svampkokboken" Av Endom, Dieter & Holmberg, Ingrid & Holmberg, Pelle