hej!
vet ni, innan jag började kolla på utsidan visste jag inte ens att man kunde torka mat själv! och nu ska jag ut och vandra i 10 dagar och vill förstås ha gott käk på turen!
så... jag har förstått att man kan torka det mesta, men hur länge håller sig sedan det torkade? hur förvaras det torkade? i rumstemperatur? läste om de som gjorde pannkakor t ex när det är ute, det verkar ju fantastiskt! kör man torkade ägg, torrmjölk etc då eller?
har läst om lite olika sätt att torka kött. köttfärs ska man tydligen steka upp först och sedan torka, medan t ex lövbiff ska man bara marinera och sedan torka, stämmer det? väl ute sedan, ska man koka det frystorkade i vatten?
jag är verkligen nybörjare på frystorkat, så vänligen ursäkta min okunnighet! : )
mvh kristin
vet ni, innan jag började kolla på utsidan visste jag inte ens att man kunde torka mat själv! och nu ska jag ut och vandra i 10 dagar och vill förstås ha gott käk på turen!
så... jag har förstått att man kan torka det mesta, men hur länge håller sig sedan det torkade? hur förvaras det torkade? i rumstemperatur? läste om de som gjorde pannkakor t ex när det är ute, det verkar ju fantastiskt! kör man torkade ägg, torrmjölk etc då eller?
har läst om lite olika sätt att torka kött. köttfärs ska man tydligen steka upp först och sedan torka, medan t ex lövbiff ska man bara marinera och sedan torka, stämmer det? väl ute sedan, ska man koka det frystorkade i vatten?
jag är verkligen nybörjare på frystorkat, så vänligen ursäkta min okunnighet! : )
mvh kristin