• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Stockhoklmslägenhet?

En mig närstående pertson har behov av att få tag på en lägenhet i
Stockholm(strakten). Kan någon ge tips på hur man ska bära sig åt?

undrar HåkanF
 
Bostadsrätt

torde vara det som ger bäst valmöjlighet. Finns diverse köer att ställa sig i men det går oftast långsamt. Utnyttja kontaktnätet!

Thure
 
Långsiktigt eller kortsiktig?

För kortare tids boende finns ett ganska bra utbud på bla Blocket, mest andrahands då.

Långtidsboende eller permanent boende blir nog köp bäst, men kostsamt.
Allmänna köer tar oftast åratal och man blir ofta nästan tvungen att ta det man erbjuds vare sig man gillar lägenheten eller ej. Tackar man nej till flera erbjudanden hamnar man sist i kön.

Ett tips väl värt att undersöka, är att det någonstans (på nätet) skall finnas en förteckning över privata fastighetsägare/hyresvärdar i Stockholm. Finns en uppsjö men väl värt att ringa runt och göra god reklam för sig själv.

Vet flera som lyckats direkt.