Vänner,
för 3 helger sen drog jag två fina torskryggar i min stekpanna gjord av gjutjärn. I lördags, vid kajakturen, skulle jag steka till två maffiga oxfileér.
Till oxen serverades en perfekt bakad potatis, smörslungade kantareller och en liten klick bearnaisesås.
Magiskt, MEN en del tuggor var riktigt hemska. En fisksmak hade satt sig på stekytan och blandningen var oväntad och äcklig.
Jag vet att gjutjärn är poröst och kan dra en del smak samt att de kan avge "järnsmak" eller rentav blodsmak så min fråga till er som besitter kunskapen är;
Är det bara att köpa en ny panna exklusiv för kött eller kan jag på något husmors-sätt rengöra pannan?
Jag har givetvis diskat pannan grundligt och jag låter den alltid, efter matlagning, få ligga i glöden så att den nästan blir lysande röd av värme.
Vad säger ni?
//b
för 3 helger sen drog jag två fina torskryggar i min stekpanna gjord av gjutjärn. I lördags, vid kajakturen, skulle jag steka till två maffiga oxfileér.
Till oxen serverades en perfekt bakad potatis, smörslungade kantareller och en liten klick bearnaisesås.
Magiskt, MEN en del tuggor var riktigt hemska. En fisksmak hade satt sig på stekytan och blandningen var oväntad och äcklig.
Jag vet att gjutjärn är poröst och kan dra en del smak samt att de kan avge "järnsmak" eller rentav blodsmak så min fråga till er som besitter kunskapen är;
Är det bara att köpa en ny panna exklusiv för kött eller kan jag på något husmors-sätt rengöra pannan?
Jag har givetvis diskat pannan grundligt och jag låter den alltid, efter matlagning, få ligga i glöden så att den nästan blir lysande röd av värme.
Vad säger ni?
//b