Ja hur ligger det egentligen till med såna påståenden?
Våra vitfiskar lever väl främst av små kräftdjur och andra små insekter? Då delar dom ju föda med många fiskar som anses vara fin matfisk.
På land äter vi ju inte predatorer i någon utsträckning men i vattnet så går är det tvärt om.
Jag provade att tillaga en braxen. Den är lite som en gädda luktar mycket fisk tills man blivit av med slemmet på den. Det försvann lätt när den fjällades. Vilket var väldigt lätt att göra.
Gned in den i olja och salt. Några bitar vitlök i ett foliepaket. Stekte i ugnen tills den var klar, köttet lossnar ifrån benen.
En del ben men lätta att hitta och peta bort. Köttet hade fin konsistens. Mycket välsmakande. Enda gången det var något i smaken som avslöjade att det var en sötvattensfisk var på en del av bukköttet där jag missat att salta.
Smakade så bra att jag provsmakade mig i hela fisken.
Våra vitfiskar lever väl främst av små kräftdjur och andra små insekter? Då delar dom ju föda med många fiskar som anses vara fin matfisk.
På land äter vi ju inte predatorer i någon utsträckning men i vattnet så går är det tvärt om.
Jag provade att tillaga en braxen. Den är lite som en gädda luktar mycket fisk tills man blivit av med slemmet på den. Det försvann lätt när den fjällades. Vilket var väldigt lätt att göra.
Gned in den i olja och salt. Några bitar vitlök i ett foliepaket. Stekte i ugnen tills den var klar, köttet lossnar ifrån benen.
En del ben men lätta att hitta och peta bort. Köttet hade fin konsistens. Mycket välsmakande. Enda gången det var något i smaken som avslöjade att det var en sötvattensfisk var på en del av bukköttet där jag missat att salta.
Smakade så bra att jag provsmakade mig i hela fisken.