skicka bagage inom USA

Hej!
Borde väl vara nästan ok inom detta forumet?

Någon som vet något om det är möjligt att skicka bagage inom USA, t.ex. poste restante? Antar att de kan vara lite kinkiga med sådant efter 11 september. Jag kommer vara där på arbetsresa med två veckors semester emellan uppdragen och då tyckte jag det kunde vara praktiskt att slippa släpa omkring på en del "arbetskläder". Kommer resa mellan Portland och Chicago.

/Jonas
 
Paket i USA

Hej Jonas!
Jag skulle tro att det finns nagot liknande som poste restante, de kan sakert halla ditt paket pa kontoret tills du anlander. Kolla pa postens hemsida:

http://www.usps.com/

Du kan ocksa kolla med UPS eller FedEx som hanterar den mesta pakettransporten. Kanske kan du specificera nar du vill ha paketet levererat av dem, det kanske ar enklare om du har en fast adress i Chicago:

http://www.fedex.com/
http://www.ups.com/

Ha en bra resa. 'The Pacific Northwest' ar fantastiskt, ar det har du skall semestra eller skall du ta en road trip till Chicago? Vi har bott i Seattle i tva ar nu och alskar stallet; oandliga friluftsmojligheter.

MVH/Caroline
 
Tack för ditt svar, skall kolla om det ger något. Vet inte om vandrarhemmet kan räknas som fast adress.

Har du några tips om vad inte skall missa i Portland och Seattle trakten? Kommer flyga in till Portland och vara där på arbete ca en vecka sedan tänkte vi ta oss via tåg till Chicago, har ca två veckor på oss. Ungefärlig resrutt skulle kunna vara Portland-Seattle-Vancouver Island-Vancouver-Glacier national park-Chicago.
 
Hej igen,
Jag far ga hem och fundera och fraga runt lite om vilka stallen som inte far missas. Det gar ju tag mellan Portland och Vancouver, men det kan nog vara givande att hyra bil och kora omkring lite ocksa. Jag skall traffa en kompis i helgen som gjort tagresan mellan Chigaco och har, skall se vad hon sager om den.

Det dar med att skicka paket tror jag kommer losa sig pa plats, men det kan ju vara bra att maila deras kundtjanst och forklara som det ar sa ar ni lite mer forberedda iallafall. Ett vandrarhem racker sakert som 'fast adress'.
/Caroline
 
Hej,hej igen!

Jag har sjalv endast akt igenom Portland sa jag kanner inte till stan alls. Men tydligen finns det en mycket bra bokhandel dar, Powells, den ar gigantisk och man kan enkelt spendera hela dan dar (http://www.powells.com/). De har ocksa en fin Rose Garden. Mellan Portland och Seattle ligger bade Mt St Helens och Mt Rainier. Bada ar vulkaner och St Helens hade ett stort utbrott for en tjugo ar sen. Mycket intressanta 'visitors centers' pa bada stallena och man kan gora kortare eller langre vandringar ocksa. Ni kan ju eventuellt hyra bil och kora mellan Portland och Seattle, sa att ni kan gora avstickare. Mt Rainier ar mycket imponerande och har man tur med vadret ar det en enorm utsikt. Det finns forstas info om bada stallena pa natet.

I Seattle skall man inte missa Pike Place Market, omradet kring Pioneer Square ar intressant ("gamla stan"). Sen ar Fremont en intressant stadsdel ocksa. Det finns ratt bra lokaltrafik i Seattle och man kan kopa dagspass och sant (http://transit.metrokc.gov/bus/bus.html). Om man ar musikintresserad finns Experience Music Project som skall vara bra, fast det ar dyrt, 25 dollars intrade.

Vancouver har jag heller inte besokt, men de har tydligen den basta kinesmaten i nordvastra USA, stor Chinatown. Akvariet skall vara bra ocksa. Sen sa har de Mountain Equipment Cooperative (MEC) som saljer bra friluftsgrejor till hyfsat pris. I Seattle har vi REI som ar ungefar samma sak.

Glacier ar visst valdigt fint, dar har jag inte heller varit. Tagresan ar ett bra satt att se hur landskapet forandras mellan vastern och mellanvastern och min kompis rekommenderade den varmt.

Nu maste jag kila. Hoppas det hjalpt lite.

Surfa pa natet och skaffa en guidebok ar nog mitt basta tips. Men skriv igen om det ar nat mer sa skall jag forsoka hjalpa till iallafall.

Ha det bra/Caroline
 

Liknande trådar