Singivagge

Har planer att besöka vårt högsta berg, genom att vandra Abisko - Nikkaluokta och vika av in i Singivagge. Därefter hade jag inte tänkt gå Durlings led utan istället upp mellan Vierramvare och toppen 1617 (som jag kallar Singipakte). Har någon provat att gå där?
Ska man gå på höger eller vänster sida om jokken?
Måste man klättra mycket eller klarar även "Svensson" av detta?
Finns det någon form av rösning i Singivagge?
Finns något att läsa on detta?
Ge mig gärna ett boktips eller sajttips!
/David.
 
Jag har gått där. Gick till vänster om jokken upp och till höger ner. Det är lättgånget upp till Kaffedalen, där man sluter till västra leden.

Så ingen klättring, men ej heller rösat. Upp i Singivagge tar dig dig vanligen från väster, tältar innanför stenmuren på de platta gräsmatorna, och sen är det bara att följa Durlings led upp.

mvh Christian
 
Ingen klättring alls?
Undrar om vi menar samma väg? Alltså INTE Durlings led (nåja sista biten i kaffedalen antar jag är självskriven)
Jag hade tänkt tälta nere vid Singijaure, har kommit fram till att det finns förnämliga tältplatser där.
/David
 
Ja, jag har faktiskt den boken framför mig just nu...
Men det är i stort sett den enda infon jag hittat om denna väg.
/David
 
OK, men om man läser i en gammal diskussion ( http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=21000 ) så finns det mera info verkar det som .

Lukas Hellermann skrev:
Vi gick där med full packning och det gick ganska bra. Bara den sista biten från lilla sjön uppe i Krokdalen (heter den så?) upp till Durlings 'led' är rejäl brant (från lilla sjön brant stigning i grus mot vänster, uppe på en hylla mot höger förbi en liten vattenfall, kanske 2m ofarligt klättring). MEN: När vi gick ner via snöfälten rakt över denna plats gick stenras ner från Singipakte (heter den så?). Ta ingen paus vid den lilla sjön hyllan om du väljer denna väg...

mvh Christian
 
Vänster (väster) sida. Det är lite "klängande" på klipporna, dvs du får hålla i dig med händerna, men det är inte svårt. Avråder dock från tung packning..

Jag tycker faktiskt att detta är den bästa vägen upp. Partiet genom Singivagge söder om Singipakte var värre vill jag minnas, det var storblockigt där.

Man tältar bra nere vid den östra sjön, även om det iofs är ännu bättre vid den västra. Men tältar man där passar ju Dürlings led bättre.
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg