Skall i påsk ut på vintertälttur kring riksgränsen ca 7 dagar och skall inför det införskaffa ett kök (totalt har ska vi ha två kök i gruppen). Kommer mest användas för att smälta snö och koka vatten. Det verkar ju som kastrull med "värmeväxlare" är givet men vilken värmekälla? Försökt läsa det som finns om Gravity samt EtaPower men har svårt att bestämma mig. EtaPower verkar ju stabilt med bra vindskydd men har ju inte så stor anläggningsyta mot snön, finns det risk att det sjunker ner? Vikten är ju större än kombination av tex Gravity med en EtaPower Pot 2,1l. Eller har ni andra kök som är bättre i form av vikt och funktion?
Gravity II MF verkar ju mkt stabilt, rel lätt men kräver väl ngt att ställa det på så det ej åker genom snön.
Någon som har jämfört de två köken var det gäller funktion, effektivitet, ljudnivå etc? Läste bara några enstaka kommentarer om Gravity som var både för och emot.
Det pratas en del om att gas kan fungera på vintern om man vänder på flaskan upp och ner, dock en hel del motsägande inlägg. Vågar ju inte riskera att vara utan ett fungerande kök bara för några minusgrader!
Tacksam för ytterligare synpunkter i ämnet
Gravity II MF verkar ju mkt stabilt, rel lätt men kräver väl ngt att ställa det på så det ej åker genom snön.
Någon som har jämfört de två köken var det gäller funktion, effektivitet, ljudnivå etc? Läste bara några enstaka kommentarer om Gravity som var både för och emot.
Det pratas en del om att gas kan fungera på vintern om man vänder på flaskan upp och ner, dock en hel del motsägande inlägg. Vågar ju inte riskera att vara utan ett fungerande kök bara för några minusgrader!
Tacksam för ytterligare synpunkter i ämnet