Jag har en fundering som jag inte riktigt kan släppa!
När man tränar mycket så har man ju alltid sagt det att man skall äta mycket pasta och ris för att få i sig kolhydrater. Jag gör det själv, problemet är bara att varför är det pasta och ris som gäller??
Jag kollade hemma igår i en kokbok och tittade efter kolhydrat innehåll i olika livsmedel, jag hittade ett antal som innehåller mycket mer är pasta. Vissa livsmedel innehåller uppp till tre gånger så mycket, det borde väl vara bättre att äta dem??
Varför gör ingen det eller varför hör man inte om det??
Som exempel så hittade jag siffrorna på fäljande livsmedel, jag kommer inte riktigt ihåg värden men har för mig att det var ungefär som nedan!
100 gram kokt pasta ~25 gram kolhydrater
100 gram kokt ris ~25 gram kolhydrater
100 gram havregryn ~65 gram kolhydrater
100 gram majsmjöl(Polenta) ~75 gram kolhydrater
Kolla in Polentan, det är 3 gånger så mycket som pasta
Är det så att kroppen inte kan ta upp dem eller var beror dte på att alla äter pasta och ris istället.
Martin
När man tränar mycket så har man ju alltid sagt det att man skall äta mycket pasta och ris för att få i sig kolhydrater. Jag gör det själv, problemet är bara att varför är det pasta och ris som gäller??
Jag kollade hemma igår i en kokbok och tittade efter kolhydrat innehåll i olika livsmedel, jag hittade ett antal som innehåller mycket mer är pasta. Vissa livsmedel innehåller uppp till tre gånger så mycket, det borde väl vara bättre att äta dem??
Varför gör ingen det eller varför hör man inte om det??
Som exempel så hittade jag siffrorna på fäljande livsmedel, jag kommer inte riktigt ihåg värden men har för mig att det var ungefär som nedan!
100 gram kokt pasta ~25 gram kolhydrater
100 gram kokt ris ~25 gram kolhydrater
100 gram havregryn ~65 gram kolhydrater
100 gram majsmjöl(Polenta) ~75 gram kolhydrater
Kolla in Polentan, det är 3 gånger så mycket som pasta
Är det så att kroppen inte kan ta upp dem eller var beror dte på att alla äter pasta och ris istället.
Martin