Plattformspedaler ?

Jag kan inte använda SPD-pedal (på högra sidan) p g a en knäskada (oavsett flexande pedaler etc., tyvärr, tyvärr, jag känner till alla fördelar med SPD, men kan bara inte använda SPD :-(
Vet att jag nu svurit i kyrkan, men ändå:

Tips v g plattformsedaler för MTB (väg, stig o lättare terräng) ?

Finns ju 'vanliga' enkla 'cykelpedaler' för en ringa penning.

Men om man ändå (trots, eller kanske just p g a ett begränsande knä) vill få ut så mycket som möjligt av cyklandet, vad bra/bäst på plattsidan ?

Har sett en massa plattormspedaler, även av finare (dyrare)slag, en del med rätt extrem design, och ofta vassa piggar som en igelkott etc (bara bra för downhill, eller ?).

Kanske Kombipedal (vändbar) eller plattformspedal med korg och inbyggd SPD vorte nåt ? Kan vara bra då min fru (kör SPD) ofta lånar min bästa cykel.
Fast bara plattform kanske ett bra sätt att få ha den i fred ;-)

Vad säger ni med erfarenhet av att köra platt också ?
 
Hårda plastpedaler med plasttaggar

Hyggligt fäste mot skosulorna och liten risk för skador på smalbenen. Jag har kört mycket i skogen med sådana. Funkar bra, men jag tycker bättre om SPD.
 
Tips

Jag har två uppsättningar, DaBomb DaBomb flatties, och Shimano M520 spd. Jag tycker personligen att båda upssättningarna är väldigt prisvärda (runt 300-400), och fungerar väldigt bra för de pengarna.

Vändbara pedaler skulle jag däremot inte rekommendera annat än till en pendlarhoj eller liknande. Jag har haft Shimanos 324 (tror de heter så), och den platta sidan var värdelös att trampa på, man gled av hela tiden, och sidan med spd vänder sig alltid neråt, så det är ett jäckla meck att komma i med klossarna. Undvik!
 
BMX

Köp ett par rejäla taggiga BMX-pedaler. Jag har ett par Wellgo, kostar runt 200:-. Plast och vändbart slutade jag med sedan jag halkat av och mosat stortån (kunde inte springa på flera månader). Har aldrig rivit mig på smalbenet, men jag gör helre det än att halka av. Med hala pedaler blir det gärna att foten glider runt så att trampan hamnar i hålfoten.

Om du är rik och vill köra i skogen utan SPD så är det ganska funkis att köra heldämpat. Då blir det mindre vibrationer -> fötterna hoppar inte av tramporna så lätt.
 
tar det i etapper

Vandrare; sa:
Jag har ett par Wellgo, kostar runt 200:-.
Om du är rik och vill köra i skogen utan SPD så är det ganska funkis att köra heldämpat. Då blir det mindre vibrationer -> fötterna hoppar inte av tramporna så lätt.

OK då testar jag med typ 200:-Wellgo.
Tipset om heldämpat var iofs minst lika intressant - uppfyller dock inte det första kriteriet - ännu.
Per D