Hej,
Kanske inte ett klockrent inlägg för Utsidan men sidans alla medlemmar sitter på en stor mängd kunskap så jag sätter mitt hopp till er.
Eftersom min yngsta dotter är nybliven vegetarian så försöker jag bredda min matlagning för att hon inte ska känna sig utanför, utan istället få i princip samma mat som oss andra, fast vegetarisk då. (Många måltider är numer helvegetariska hemma hos oss men ibland så är det gott med en biff, eller varför inte falukorv....)
Vi experimenterar därför bland annat med att göra egen chorizo/kabanoss av seitan. Smet och smak har vi fått koll på men jag har ett litet bekymmer med plastfolien. Korvsmeten formas ju till just korvar, sedan rullas de in i plastfolie för att sjudas i 60 minuter. Efter lite experimenterande så har jag kommit fram till att det blir bäst konsistens om vatten inte sjuder utan faktiskt kokar. Men det medför att plastfolien antingen "smälter" så att vattnet tränger in alt blir hård och skör och spricker med samma vattenresultat.
Jag behöver alltså en plastfolie som tål att kokas utan att smälta/stelna men som samtidigt är mjuk o flexibel. Har ni någon idé om vad som kan funka?
Aluminiumfolie funkar teoretiskt men ger inte lika snygga korvar som plastfolie. Stekpåsar, sous vide-påsar, vakumpåsar är alla för styva och går inte att rulla ihop lika tight om smeten.
Tacksam för all er hjälp här!
/lasse
Kanske inte ett klockrent inlägg för Utsidan men sidans alla medlemmar sitter på en stor mängd kunskap så jag sätter mitt hopp till er.
Eftersom min yngsta dotter är nybliven vegetarian så försöker jag bredda min matlagning för att hon inte ska känna sig utanför, utan istället få i princip samma mat som oss andra, fast vegetarisk då. (Många måltider är numer helvegetariska hemma hos oss men ibland så är det gott med en biff, eller varför inte falukorv....)
Vi experimenterar därför bland annat med att göra egen chorizo/kabanoss av seitan. Smet och smak har vi fått koll på men jag har ett litet bekymmer med plastfolien. Korvsmeten formas ju till just korvar, sedan rullas de in i plastfolie för att sjudas i 60 minuter. Efter lite experimenterande så har jag kommit fram till att det blir bäst konsistens om vatten inte sjuder utan faktiskt kokar. Men det medför att plastfolien antingen "smälter" så att vattnet tränger in alt blir hård och skör och spricker med samma vattenresultat.
Jag behöver alltså en plastfolie som tål att kokas utan att smälta/stelna men som samtidigt är mjuk o flexibel. Har ni någon idé om vad som kan funka?
Aluminiumfolie funkar teoretiskt men ger inte lika snygga korvar som plastfolie. Stekpåsar, sous vide-påsar, vakumpåsar är alla för styva och går inte att rulla ihop lika tight om smeten.
Tacksam för all er hjälp här!
/lasse