Bara en enkel pajdeg duger ju gott...typ 100 g kesella, 50 g matfett, 2 dl vetemjöl, 0,5 dl grahamsmjöl (knådas lite snabbt ihop och ställs i kylen en halvtimme, kavlas ut tunt, ca 2 mm) och fyllningen...whatever. t ex stek köttfärs med en riven morot och lite purjo, krydda med salt, peppar, chilisås, vitlök, oregano...vad-du-har-i-kryddskåpet, hackade oliver (lite riven ost).... eller avrunnen spenat och feta kryddat med lite muskat...kyckling med ris och curry, räkor och ris, kebabkött pch peperoni du kan också göra nån söt variant med en fyllning som påminner om energibarer...musli, hackade nötter, torkad frukt, honung... gör fyllningen i ordning, låt den svalna lite, gör piroger i önskad form och storlek och baka vid 200 grader 15-25 minuter.
Låt fantasin flöda bara ;-)