Bekväm som jag är använder jag de vinfyllda vindunkspåsarna till att transportera vin.
Dricksvatten transporterar jag i en Ortliebs påse som är ganska lätt men stryktålig.
Dessutom har jag använt vindunkspåsar, såna som man får köpa toma, till vatten&mattransport:
Jag har ett par små kylväskor, en dimensionerad för en sixpack 0,5l burkar och en för en sixpack 0.3l burkar. För varje kylväska halvfyller jag två vindunkspåsar med vatten, sätter passliga matransoner mellan vindunkspåsarna, in i kylväskan och ner i frysen. Allt får frysa till ordentligt före avfärd. Under resan öppnar jag en kylväska i taget och då maten är uppäten har vindunkspåsarna också tinat och innehållet är ju dricksvatten. Resten av resan är ju kylväskorna dödvikt men vindunkspåsarna väger praktiskt taget ingenting och tar inte heller något utrymme. Fruset vatten är egentligen inte lika effektivt som kommersiella kylklabbar men iom att man effektivt fyller hela volymen i kylväskan så går det praktiskt taget ut på ett och samma men utan dödvikten.
Dricksvatten transporterar jag i en Ortliebs påse som är ganska lätt men stryktålig.
Dessutom har jag använt vindunkspåsar, såna som man får köpa toma, till vatten&mattransport:
Jag har ett par små kylväskor, en dimensionerad för en sixpack 0,5l burkar och en för en sixpack 0.3l burkar. För varje kylväska halvfyller jag två vindunkspåsar med vatten, sätter passliga matransoner mellan vindunkspåsarna, in i kylväskan och ner i frysen. Allt får frysa till ordentligt före avfärd. Under resan öppnar jag en kylväska i taget och då maten är uppäten har vindunkspåsarna också tinat och innehållet är ju dricksvatten. Resten av resan är ju kylväskorna dödvikt men vindunkspåsarna väger praktiskt taget ingenting och tar inte heller något utrymme. Fruset vatten är egentligen inte lika effektivt som kommersiella kylklabbar men iom att man effektivt fyller hela volymen i kylväskan så går det praktiskt taget ut på ett och samma men utan dödvikten.