Packa frystorkat effektivast?

Hur gör ni för att packa frystorkad mat från T ex Real när ni ska ut på långvandring? Om man bara lägger ner dem i en kasse så tar de rätt mycket plats. Har ni några smarta tips? Jag ska ut på en 10-12 dagarstur och tänkte ha med ca 20 förpackningar.
/Nimco
 
Packar alltid om i vanliga fryspåsar som jag knyter tätt. Minimalt med sopor att bära ut och effektivast i packningen.
Jag lagar maten i grytan och äter ur kåsa så inget behov av de klumpiga originalförpackningarna på vandringen.
 
Packar alltid om i vanliga fryspåsar som jag knyter tätt. Minimalt med sopor att bära ut och effektivast i packningen.
Jag lagar maten i grytan och äter ur kåsa så inget behov av de klumpiga originalförpackningarna på vandringen.

Har du någon uppfattning om hur länge maten klarar sig efter du har öppnat orginalförpackningen? Om det fungerar ett par veckor så är det ju kanon!
 
Packar alltid om i vanliga fryspåsar som jag knyter tätt. Minimalt med sopor att bära ut och effektivast i packningen.

Jag lagar maten i grytan och äter ur kåsa så inget behov av de klumpiga originalförpackningarna på vandringen.



Det låter inte så dumt. Mindre skrymmande. Sannolikt lite mindre vikt, försumbart kanske. Soporna tar mindre plats.
Jag och sonen går tillsammans och delar kök med en kastrull. Gäller att lägga i samma rätt i kastrullen så man inte får någon märklig fusionrätt. Kanske ska man lägga två portioner i samma plastpåse. Får fundera på någon sorts grytmysare till trangiakastrullen.
 
Många packar om sina påsar till lätta plastpåsar men sparar 1~2 original påsar att laga maten i... man kanske vill göra varm dryck medans maten göttar till sig i påsen... Och man vill inte bära med sig fler kastruller på en lång vandring! Sen diskar man bara påsen efteråt och sen är den klar till nästa mål mat...

Mvh troswe
 
Vanliga ziplock-påsar klarar kokande vatten, och är lite robustare än fryspåsar. Fördelen är också att man kan stänga in värmen när man hällt på vattnet.
Själv torkar jag mest själv och vakuumförpackar. Jag har köpt packpods från HMG som är formade efter ryggsäcken för att kunna utnyttja ryggsäcksutrymmet till max för maten (slippa en bollformad påse med mat). Jag har dock inte provad dem vid längre turer än.
 
Många packar om sina påsar till lätta plastpåsar men sparar 1~2 original påsar att laga maten i... man kanske vill göra varm dryck medans maten göttar till sig i påsen... Och man vill inte bära med sig fler kastruller på en lång vandring! Sen diskar man bara påsen efteråt och sen är den klar till nästa mål mat...



Mvh troswe



En fördel med originalpåsen är att man slipper se maten. Satt invid ett par i en stuga som hällt upp Realen på tallrik. Inomhus och med kniv och gaffel ter den sig inte så aptitlig.
 
Vanliga ziplock-påsar klarar kokande vatten, och är lite robustare än fryspåsar. Fördelen är också att man kan stänga in värmen när man hällt på vattnet.

Själv torkar jag mest själv och vakuumförpackar. Jag har köpt packpods från HMG som är formade efter ryggsäcken för att kunna utnyttja ryggsäcksutrymmet till max för maten (slippa en bollformad påse med mat). Jag har dock inte provad dem vid längre turer än.



Fick faktiskt hem en HMG-säck i går. Den är lite mindre än min gamla 88 liters Osprey. Det är därför jag jagar minskad volym. Får läsa på kring packpodsen.
 
Fick faktiskt hem en HMG-säck i går. Den är lite mindre än min gamla 88 liters Osprey. Det är därför jag jagar minskad volym. Får läsa på kring packpodsen.



Jag har läst om folk som använder dem för sovsäckar odl, men de är inte rekommenderade för det, utan utvecklades just för att man skulle kunna utnyttja utrymmet till max när man bar mycket mat. Jag ska ha med mig 13 dagars mat (á ~750g/3400-3700kcal) i sommar och har köpt två stora och en liten. Jag tänkte ha kök, gas och dagens matranson i den lilla och resten av maten i de två stora.


Skickat från min iPhone med Tapatalk
 
Har du någon uppfattning om hur länge maten klarar sig efter du har öppnat orginalförpackningen? Om det fungerar ett par veckor så är det ju kanon!

Så länge det inte kommer in någon fukt är några veckor inget problem. Jag har faktiskt förvarat ompackad frystorkade mat i täta plastpåsar mellan två säsonger pga ändrade planer utan några som helst problem.
Tips att skriva vatten mängd och ev koktiden med vattenfast tusch på plastpåsens utsida så behöver man inte gissa i fält ;)
 

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg