• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

ÖCB`s "överlevnadslåda"

I fall någon inte har sett den så kommer bild här. Snygg va? Jag har nog sparat den i ca 20 år nu, och det utan att nalla i innehållet.
 

Bilagor

  • SDC10560.jpg
    SDC10560.jpg
    36.6 KB · Visningar: 370
  • SDC10561.jpg
    SDC10561.jpg
    39.2 KB · Visningar: 367
Ehhh...????
Kan detta vara sant? Hur många milijoner har runnit ut på slika idiotier???
Om det har distibuerats sådan här dynga bland solklara produkter....
 
Vad är det i de 3 små påsarna?
Verkligen en klenod

En annan sak... Det är nog dags att slipa om golvet :)
 
Hehe det är garaget du ser. Har inte alla parket där?

Det är små tvålar i påsarna!? Det medföljer i häftet info om varorna också, bland annat at de är tillverkade i Sv. Jag får intrycket att ni tror att det är något gammalt! Men så är inte fallet. Det ligger och väntar en låda på er också om det uppstår "kris".

Öhh, förådet menar jag.
 
Strumporna tycker jag faktiskt är det enda riktigt bra. Om du fryser ihjäl har du inte så stor användning av fyra storters tvål. Och tänk på att strumporna är av "Krisgarn"!
 
Det är alltså tre "hotelltvålar" uppe till vänster. Vad är då nere till höger? Lyxtvål?
 
"Ditt hus har precis spolats bort av Klarälven, men här har du i alla fall tvättmedel så att du kan tvätta. Och ett par strumpor, så att du inte fryser om fötterna."

Man skulle vilja höra resonemanget bakom.
Om man nu ska lagra hygienprodukter för beredskap, varför tar man inte bara och lagrar några pallar med ...hygienprodukter? Måste man lägga ut pengar på egna förpackningar, dessutom i en liten luftig portfölj? Och strumpor?

I och för sig är det inte mer stolligt än alla som förbereder sig för kris genom att göra sig beredda på att gå ut ensamma till skogs...
 
Kan det möjligen vara reklammaterial?

http://www.victoriasoap.se/Sve/NSvindex.htm

Formtvålen eller kallprocessen är också en fullständig tvållinje - från råvara till färdig produkt. För den här produktionen byggdes 1986 en ny anläggning i samarbete med Överstyrelsen för Civil Beredskap, ÖCB. Här kan vi till exempel göra tvål på enbart svenska råvaror som rapsolja och talg.

Det känns liksom långsökt att man skulle ha haft beredskapshållning av en skrymmande låda med några tvålar och ett par strumpor.