• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Observationer frân vinter-Stockholm

Godmiddag.

Efter att ha tillbringat jul och nyâr i den svenska huvudstaden, där temperaturen under mätperioden varierade mellan ca -10ºC och +7ºC, samt váderleken växlade mellan kraftig, lätt, ringa samt ingen nederbörd (pudersnö, blötsnö, underkylt regn, regn), samt áven nâgon sol-glimt, kan jag rapportera följande:

- det var underbart att fâ hârd-testa alla nya grejer man köpt under àret. Särskilt hârda tester under pulka-âkning i Hammarbybacken och Vita Bergsparken (skal: anorak G-1000), skridsko-âkning i Kungsträdgârden (skal: Softshell) samt under snöbollskrig pâ blött och slaskigt Bjurholmsplan (skal: GTX XCR)

- det polyvalenta konceptet hâller ganska bra i beskriven terräng och väderförhàllanden, en inteligent och av aktivitet, nederbörd och tempereatur avhängig kombination av fleece och undertröjor i olika kvaliteter och tjocklekar samt diverse skal-alternativ.

- mina specialsydda kängor med Gore-Tex Duratherm fungerade utomordentligt väl.

- har aldrig sett sà mànga TNF-plagg pà en gâng pà ett stálle som i det beskrivna mát-omràdet.

- Fjállrávens dunjacka verkar mycket populär. Tom undertecknads totalt o-outdooriga broder hade en.

- Käng-utbudet i stadens butiker karakteriserades i allmänhet icke av mângfald, individualism och fantasifullhet.

- Lokalinvànarna förvânade genom sitt ringa användade av den ytterligt viktiga och nyttiga mössan, samt genom förvânande mànga fall av anvándade av oändamàlsenliga skodon.

Jaha, och nu var man här igen, och màste hánga in hela kitet i garderoben igen...

Ser redan fram emot násta vinter-expedition...

Mvh / Mats