Naturområden i Örebro.

Oset och Rynningeviken
Örebro har ett av landets finaste fågelområden inpå knutarna. På bara några minuter tar du dig på cykel från centrala Örebro till naturreservaten Oset och Rynningeviken. På vårarna är området ett eldorado för skådare av bl.a. vadare, änder och doppingar.
Det är fina bra cykelvägar & finns tillgång till grillplatser där Örebro Kommun lägger ut ved.
Och för er som inte har egna cyklar.
-Så går det att hyra av Service-Centralen(Örebro Kommun)

Det finns föv många andra fina platser I Örebro.
Karlslunds herrgård med trädgård
Karlslunds Herrgård med trädgård är en fascinerande sammansmältning av natur- och kulturhistoria, bara fem kilometer från Örebro. Karlslunds Herrgård med tillhörande byggnader blandas med flera hundra år gamla parker och trädgårdar. Herrgårdsbyggnaden har en fascinerande historia med ett ursprung som kungsladugård på 1500-talet.
Idag finns här museer, utställningar, butiker, verksamma konstnärer, hantverkare och konsthantverkare samt parker, trädgårdar, örtagård mm.
Ta sig till Karlslund
Karlslund ligger bara 5 kilometer från Örebros stadskärna. Det gör det lätt att ta sig hit såväl med cykel som med bil eller buss.
Om du cyklar följer du cykelleden ”Å-leden” från Örebro slott. Följ Svartån ut till Karlslund. På vägen hittar du många intressanta sevärdheter. Karta finns att hämta på turistbyrån på Slottet. Cyklar kan du hyra vid Hamnplan.
Buss nr 16 trafikerar Karlslund. Busshållplatser finns på flera håll i centrum t. ex. på Storgatan, vid Gamla Teatern och vid McDonalds på Drottninggatan. Vissa turer går ända upp till Karlslund men de flesta har ändhållplats vid hästhagarna nedanför gården.
Kommer du med bil från motorvägen svänger du av mot Garphyttan för att komma till Karlslund. Därifrån är det väl skyltat. Från centrala Örebro följer du skyltar mot Garphyttan och sen är det skyltat Karlslund.
Destination Örebro, turistbyrån på tfn. 019‑21 21 21
Fritid & Turism, Örebro på tfn. 019‑21 62 20

Ps:Det mesta lånat material Ds.
[Ändrat av Tigershark 2005-12-18 kl 08:33]
 

Liknande trådar