Natur-te

Har just varit ute och tältat i skogen. På morgonen ville jag ha en kopp te, men upptäckte att jag inte hade några tepåsar. Vad göra? Jo, skogen är ju full av smakrika växter så jag tog några färska skott på en gran och kokade med te-vattnet för att få smak. Det blev också mycket riktigt "gran-te". Men sen kom det skumma. Jag började må illa och magen kändes verkligen sur. Mådde dåligt halva dagen. Kan mitt "gran-te" vara orsaken?
Har ni några andra tips på bra växter som man kan krydda vattnet med?
 

marcus

Gäst
tallbarste

jag brukar koka up en kastrull vatten slänga i en näve tallbarr, ger en del c-vitaminer vilket är mycket bra. skotten på gran har jag ju ätit men jag tror inte att de innehåller särskilt mycket näring alls, men de är syrliga och goda att tugga på som harsyra.
 

Björn

Gäst
Fler sorter

Ljungblommor funkar, de har en lätt rogivande effekt, kanske fel till frukost.


Björklöv är OK. Har du möjlighet, plocka dom direkt efter knoppsprickning när de är som musöron, ta hem och torka.


Tallstrunt, små tallskott, inte de långa stronkarna som sitter på tallarna nu altså kan också användas.


Det finns fler sorter, men det varierar med årstiden. Jag vet inte vad ditt magonda kan bero på, har inte varit med om det själv med tallbarr.



/Björn
 
Gammalt inlägg - men vaddå...

Rönn-blad ger styrka i téet också, men kokar du för länge kan det bli beskt...

Sötma kan fås av klöverblommor, fast det behövs ganska mycket...
 

Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg