myrmjöl och tallbarrs te

Hej är en styrkelyftare som av en slump ramlade in på denna sidan och har snappat upp en hel del kul men har några frågor : hur gör man myrmjöl ? hur länge står sig det ? kan man äta det varje dag utan att kroppen pajjar ?

tallbarste är väll samma frågor på :)

ni kanske tycker frågorna är dumma men jag är ny på detta :)

anledningen är att jag försöker gå ifrån kosttillskott och hitta svaren i naturen fick för mig det var bättre för kroppen :)

tack för svar / Daniel
 
Något mjöl från torkade myrlarver/puppor (det är det enda proteinrika jag kan tänka mig man kan torka och göra mjöl på) har jag aldrig hört talas om? Man bör i alla fall inte gräva upp myrstackar, och när det gäller tall eller granbarr, så ärr de ljusa skotten nu på våren betydligt aptitligare än de äldre barren.
 

Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg