Mountainbikespår Linköping ?

Hej

Undrar om någon vet om det finns några bra mountainbikespår i eller i närheten av Linköping?
Har precis skaffat en cykel och har således inte riktigt fått upp tekniken än så det är bra om svårighetsgraden inte är allt för hög.

Mvh
/Ola
 
Mountainbikespår i Linköping

Hej!

Jag rekommenderar att du kollar in följande sida. MTB klubben "Mera Lera" http://w1.133.telia.com/~u13303619/
dom har ritat ut ett flertal MTB slingor på karta i nära anslutning till Linköping, man kan se en detaljerad vy av slingan och även en kort kommentar om längd o svårighetsgrad. Du kan ju även titta in på http://www.funsportmountainbike.com sida o gå in under länken åktips där finns också föslag på en del rundor.
 
mera lera

ja, kika på mera leras sida. där står också om deras träningstider o s v.

malmslättsbanan är enkel och snabb, där kan man köra sig riktigt trött.

banan i vallaskogen är lite svårare, men riktigt skoj. som nybörjare kanske den känns för svår, men man lär sig snabbt.

banan mellan vallaskogen och vidingsjö (R-MTB tror jag den kallas, men jag har hört fler namn) är lite längre, och bjuder på både lite roliga tekniska partier och snabba stigar.

bortanför lilla aska griftegård finns ett gäng rätt så flacka stigar, som där man kan snurra runt ett bra tag utan att veta var man hamnar..

enklast är nog att följa med mera lera, eller om du pluggar så kan du ju köra med LSIF mtb.

är du folkskygg, som jag är, så kan du gärna mejla mig. jag kör oftast ensam eller med nån enstaka vän, så du får gärna haka på.

vänligen,
johan.
 
Jag har cyklat de spår som Johan Tovetjärn nämner och alla är fina, men på funsportmountainbikes sida finns ett par spår som jag provat och vissa partier av dem är lite väl tekniska för en nybörjare. Det är Bjänleden och Rådslaleden, att vandra dem är dock en skön upplevelse...
 
Liknande trådar

Liknande trådar