Mjölkprotein?

Hej!

Vid en föreläsning om näringslära hävdade föreläsaren att protein från mjölkprodukter är odigererbara och även ej spjälkbara i colon. Alltså, det är inte möjligt för oss att ta upp protein från mjölkprodukter. Frågade om detta verkligen var sant då mjölk alltid anses som en källa till protein. Men föreläsaren bekräftade bara sitt påstående och sa att de flesta källor till näringslära ofta svävar i ovetande rent vetenskapligt. Någon som besitter kunskap om detta?
 
Hoppas att du inte behövde betala för att höra något sådant... ännu värre är om det är inom en utbildning iofs.

Det mesta proteinet som man äter tas upp och mjölkprotein är ett av de som tas upp i väldigt hög grad.
Detta tas även upp i tunntarmen så vad Colon har med saken att göra får du fråga nästa gång ni träffas.
[Ändrat av z_bumbi 2003-08-06 kl 22:43]
 
ALLA proteiner bryts ner i magsäcken till sina beståndsdelar, aminosyror. I detta stadie ser leucin likadant ut, oavsett om det kommer från mjölk eller en biff. Sen tas det som sagt upp i tolvfinger- och tunntarm sen och tjocktarmen har _ingenting_ med saken att göra...

Jävla babbelgubbe... hur fan kan han få stå och snacka om sånt..(antar att det var en ´han´ då det fortfarande är skrämmande sällsynt med kvinnliga föreläsare... iaf i min värld.)
 

Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg