Den här gjorde jag för ett tag sedan av ett blad från Classe i sjön, Frosts 9160.
Bladet är 16 cm, hela inkl. skaft 30 cm.
Som syns så verkar det vara ett ämne ännu, skaftet alltså, det har inte blivit av att slipa till det i en mjuk form, utan den har fått hängt med på fisketurerna som den är.
Lustigt nog så får jag ett fantastiskt grepp tack vare det kantiga skaftet, det funkar kanon när man är slemmig o blöt om händerna, så jag låter nog den formen som är nu vara.
Där ser man hur viktigt skaftutformningen kan vara när man ska utforma en kniv för att filea rensa/fisk, inte bara bladet.
Handtaget är nyss inoljat, därav det kladdiga utseendet.
Skaftet är gjort av virke från USA, taget från mycket tunga pallar som rostfritt pläterat band kommit till sverige på.
Det är mycket starkt, och hårt, vet ej vad det är för material, men önskar jag hade mer av det.
Vet att jag kapade bitar i bandsågen på jobbet, det började glöda om man körde för fort...
Bladet är 16 cm, hela inkl. skaft 30 cm.
Som syns så verkar det vara ett ämne ännu, skaftet alltså, det har inte blivit av att slipa till det i en mjuk form, utan den har fått hängt med på fisketurerna som den är.
Lustigt nog så får jag ett fantastiskt grepp tack vare det kantiga skaftet, det funkar kanon när man är slemmig o blöt om händerna, så jag låter nog den formen som är nu vara.
Där ser man hur viktigt skaftutformningen kan vara när man ska utforma en kniv för att filea rensa/fisk, inte bara bladet.
Handtaget är nyss inoljat, därav det kladdiga utseendet.
Skaftet är gjort av virke från USA, taget från mycket tunga pallar som rostfritt pläterat band kommit till sverige på.
Det är mycket starkt, och hårt, vet ej vad det är för material, men önskar jag hade mer av det.
Vet att jag kapade bitar i bandsågen på jobbet, det började glöda om man körde för fort...