• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Meteorolgi

Hej!

Skulle vilja lära mig lite mer om meteorologi. Någon som kan tipsa om var jag kan finna kunskap. Böcker, kurser eller sidor på internet?

/Stefan
 
Uppsala Universitet

Hej!

Jag tänkte tipsa om att Uppsala Universitet har en del kurser, även på distans, i meteorologi. Om man läser kursinformationen kan man säkert få lite tips på literatur också om man vill läsa lite på egen hand.

http://utbdatabas.uu.se/katalog/kurslista.asp?text=M

En bit ner på sidan finns 4 olika meteorologikurser under "Naturvetenskap och Teknik". Finns bland annat en kurs; "Meteorologi till vardags" som går Sommar v 24-25, 31-33 Heltid/Dagtid!

Lycka till!
/Martin
 
Tips på vädersida

Halloj

En vädersida som är väldigt omfattande och en bra utgånspunkt när man ska surfa väder är Peo´s vädersida: http://WWW.ALGONET.SE/~peogan/ponywx.html

Det finns en hel del pedagogiska och roliga grundläggande böcker i meteorologi. De flesta är på engelska. Kommer inte på nån speciell titel just nu, men pröva att söka på nån bokhandel på nätet.

Meteorologi kan man plugga i Stockholm och i Uppsala. Åtminstone Uppsala har översiktskurser. Stockholm har det säkert också.

Lycka till!

/Magnus Carlsson (meteorolog, SMHI Arlanda)