Jaha, det verkar vara ett outtömligt ämne detta
Jag funderar på att införskaffa någon slags multifuel kök men min fråga är *inte* vilket jag ska skaffa utan jag undrar lite mer praktiska saker.
För det första, jag har aldrig använt ett dylikt kök så jag undrar lite om förvärmningsprocesson som folk pratar/skriver om. Tar den lång tid? Använder man samma bränsle eller speciellt bränsle till det?
Är kök av denna typ krångliga att använda/underhålla? Ska man demontera hela köket i beståndsdelar efter varje tur?
Är det känsligt för fukt/smuts/våld?
Behöver man pumpa kontinuerligt?
Kan man köra sin ABU-rök med den typen av kök?
Jag är van vid att använda ett trangia spritkök, där är det ju bara att tuta och köra. Inga rörliga delar eller något annat som kan strula.
Anledningen till att jag vill byta typ av kök är egentligen bara den att jag det känns lite vådligt med spritkök om det skulle trilla omkull, jag kommer nog inom en snar framtid ta med min dotter ett och ett halvt år gammal ut på kortare turer, då vill jag inte använda en öppen spritbrännare.
Jag är inte så intresserad av vikt eller bränsleekonomi eller andra "extrem aspekter" utan jag kommer mest att använda köket när jag åker och flugfiskar, ibland på kalfjäll men för det mesta inom gångavstånd från bilen och ibland med familjen på campingtur.
Tack på förhand.
/tekwiz
Jag funderar på att införskaffa någon slags multifuel kök men min fråga är *inte* vilket jag ska skaffa utan jag undrar lite mer praktiska saker.
För det första, jag har aldrig använt ett dylikt kök så jag undrar lite om förvärmningsprocesson som folk pratar/skriver om. Tar den lång tid? Använder man samma bränsle eller speciellt bränsle till det?
Är kök av denna typ krångliga att använda/underhålla? Ska man demontera hela köket i beståndsdelar efter varje tur?
Är det känsligt för fukt/smuts/våld?
Behöver man pumpa kontinuerligt?
Kan man köra sin ABU-rök med den typen av kök?
Jag är van vid att använda ett trangia spritkök, där är det ju bara att tuta och köra. Inga rörliga delar eller något annat som kan strula.
Anledningen till att jag vill byta typ av kök är egentligen bara den att jag det känns lite vådligt med spritkök om det skulle trilla omkull, jag kommer nog inom en snar framtid ta med min dotter ett och ett halvt år gammal ut på kortare turer, då vill jag inte använda en öppen spritbrännare.
Jag är inte så intresserad av vikt eller bränsleekonomi eller andra "extrem aspekter" utan jag kommer mest att använda köket när jag åker och flugfiskar, ibland på kalfjäll men för det mesta inom gångavstånd från bilen och ibland med familjen på campingtur.
Tack på förhand.
/tekwiz