matlista

hej!
undrar var som hänger med i era ryggsäckar.
för mig blir det så här:
frukost gröt med en soppa
lunch soppa med nötter, eller smörgås
middag frystorkad rätt av olika slag

vad tycker ni
 
Tycker det låter vettigt, jag kör med följande snarlika meny

Frukost: Gröt + macka

Lunch: Blåbärssoppa + mackor

Middag: Frystorkat för hela slanten

Extra: Te/kaffe, några chokladkakor + nötter som energiboost. Whisky till toppsup!
 
Frukost: Varma koppen + cous-cous, mackor + te.
Lunch: Real frystorkat.
Kvällsmål: Snabbnudlar alt. 'matig' soppa förstärkt med cous-cous eller annan pasta, mackor.
Som mellanmål ofta beef jerky, kalla nudlar med salladskrydda + olja, jägarsnus etc.
Inte att förglömma en liten single malt whisky till kvällskaffet/tet!

Funkar för mig.
/p-a
 
Frukost: kaffe och macka
Lunch: Varma koppen, macka
eftermiddagsfika: Kafe och kex
middag: spagetti och rökt fläsk, risotto, tortelini, pepperonikorv med ris och tomatsås, ja ni fattar nog inget frystorkat
kvällsfika: kaffe, kex med marmelad, ibland nybakta scones, liten whisky

Christian
 
Testade Lars Monsen-lunchen i sommar och det fungerade bra.

Min matlista ser då ut så här

Frukost:
Havregrynsgröt, mixad blandning av Havre & Quinoa, hasselnötter, kokos och blåbärssoppa

Lunch:
100 gram chokladkaka + russin

Middag:
Potatismos eller makaroner med tex starkt kryddad korv eller annat gott.
Raspeballer dvs paltmix som blandas med vatten + jägarbacon
Under fisketurer blir det väldigt mycket fisk.......

Extra:
Kakor, hårdbröd, messmör på tub och kanske lite chokladpraliner....
 
Jag kör med följande meny för tillfället:

Frukost: 1 Varma koppen + 1 Kaffe + 3 Smörgåsar med mjukost + 3 Digestive kex.

Lunch: (Ingenting!) Äter choklad, nötter och torkad frukt + dricker vatten, på rasterna under aktiv tid.

Middag: Tex. Hemtorkad köttfärs med hemtorkad svamp/grönsaker/riven parmesan + Fibermakaroner.

Kväll: Kaffe, kex och en kofösare(tex, en rejäl singelmalt)

Hemtorkad mat är smakmässigt vida överlägset handelns frystorkade mat. Kolla tidigare trådar om torkning av mat

God tur!
 
Hittills verkar det bara vara en som äter "riktig" mat till lunchen. I somras gick jag också över till att göra det, varför vet jag inte riktigt men det bara blev så. Var väl kanske extra hungrig en dag. Så nu ser mitt ätande ut så här:
Frukost. Välling och mackor alt. nudlar
Lunch:Första två dagarna brukar det bli färskmat, d.v.s bacon eller liknade, Isterband och potmos är inte fel, sen går jag över på frystorkat av blandade märken.
Middag: Någon pulversoppa, mackor
Däremellan mumsar jag i mej lite blandat godis, choklad, nötter och liknande, kaffe också naturligtvis.
Pär
 
Inget frystorkat!

Hej.

Det varierar väldeliga, men i somras hadde jag med mig frystorkat för sista gången. Det visade sig att magen slog backut, så det är ett avslutat kapittel för min del.
Blandar olika varma koppen med nudlar och pasta, å något torkat kött till, det funkar till både lunch och middag. Frukost är mackor och kaffe, mjukost eller messmör som pålägg.
Småfika, frukt och eller godis. Kaffe är jag noga med, tycker det är viktigt.
Brukar ha med så man kan få en liten wirre eller cognac innan man hoppar i loppesäcken, det är säkert bra för cirkulationen eller något, gått gör det i vart fall för moralen.
 
Sommarens matlista. Även med viktangivelser.

Hej
Nedan syns årets Sarekvandrings matlista för mig och min då 13-årige son. Listan är egentligen gjord i gratisprogrammet Open Office som varmt kan rekomenderas. Energimässigt så låg vi lite lågt vilket dock inte gjorde något negativt för midjemåttet:). Vi åt rejäla portioner och blev mätta och nöjda efter varje måltid. Åt rejält tre gånger om dagen och vi var ute i 13 dagar. Till frukost åt vi en söt soppa med musli/start, högoktanigt och ett roligare alternativ till gröt. Vi tröttnade dock på alla russinen, bättre med mer dextrosol. Sista måltiden med köttfärssås var inte jätterolig den heller. Lite mer kryddor samt vitlök borde vi kanske haft med oss? Det enda frystorkade var sopporna. Jag tar tacksamt emot tips på hur det kan bli roligare till nästa år. Knäckebröden skall vara av den hårdare varianten till nästa gång (mycket smulor). Nudlar i soppa funkar bra men tar ganska stor packvolym. Jag har provat att "krossa" nudlarna i sina paket vilket halverar packvolymen för nudlarna till nästa gång. Smöret klarade tyvärr inte riktigt den värmebölja som vi prickade in och blev lite sunkigt i smaken. Den torkade lövbiffen var mycket god att äta som snacks mellan måltiderna.

Matlista (26 st måltider och 13 frukostar = 39 måltider) Vikt
Lövbiff ca 2 kg färsk (marinerad och nertorkad). 616
Cashewnötter 1 kg 1016
Mjölkchoklad ca 100 g/dag = 1,3 kg (köpt 1,4 kg) 1432
Chokladpudding + torrmjölk till 1 liter pudding 376
Couscos (4 måltider) 806
Dextrosol 4 paket 192
Hasselnötter 100 g/dag x 13 = 1,3 kg (köpt 1,0 kg) 1016
Knäckebröd 8 pkt 2110
Köttfärssås7 st måltider,torkad med fyra lökar 932
Linsgryta 3 måltider (röda linser 344
Nudlar: 2 pkt till varje soppa = 34 pkt 3082
Pulvermos (6 måltider) 930
Russin 100 g/dag = 1,3 kg (köpt 1,4 kg) 1480
Salami 802
Salt, oregano 55
Smör i 0,8 l plastburk 898
Soltorkade tomater, en påse 204
Start/musli 240 g/dag = 3120 g 2958
Sötmandel 410
Sötsoppa till 13 frukostar = 4 nypon, 4 blåbär, 4 frukt 1226
Tepåsar 60 st 158
Torrsoppor 16 st enliters, blandade sorter 1300
Totalt 22343
 
Mitt hetaste tips är torkade baljväxter + diverse olika kryddningar (exempelvis malen koriander, soltorkad tomat och chili) och couscous. Kan göra varierade måltider som smakar riktigt fint - också låg packvikt och enkelt/snabbt att tillreda. Klistrar in en lista på livsmedel jag brukar använda också. Listan är ganska mycket uppbyggd i fallande ordning för hur mkt jag brukar ha med i vikt av varje livsmedel :) Låg vattenhalt och hög fetthalt är nyckeln till lättviktsmat.

•Choklad
•Rapsolja
•Olivolja
•Nötter & frön av olika slag
•Torkade baljväxter (olika bönor, linser, ärtor)
•Banachips
•Sojamjöl
•Havregryn
•Några olika typer torkad frukt
•Gojibär
•Kokosflingor
•Parmesanost
•Couscous
•Bulgur
•Tortellini
•Nudlar
•Snabbris
•Äggpulver
•Mjöl
•Smör
•Jordnötssmör
•Tahini
•Torkad svamp
•Soltorkade tomater
•Pesto
•Finbuljong
•Kryddblandningar
•Vitlök, chili, ingefära
•Kaffe
•Te
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
grodanbolle Min matlista för en veckas vandring. Friluftsmat 11

Liknande trådar


Vandrat på ett platåberg? Upptäck Billingens unika landskap!

Njutvandra året om i fantastisk natur med böljande sluttningar och dramatiska klippavsatser – bara ett stenkast från Skövdes centrum.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg