Om du har minus hela turen och inte vikten är avgörande kan du ju ha med dig hur mycket gott som helst. Koka en bra köttfond och reducera den riktigt ordentligt, så är det bara att spä den med vatten och trycka ner nästan vad som helst, torkat eller fryst. Vill du ha kokkött i kan du ju låta det gå färdigt hemma, rinna av rejält och frysa det sen. Smaskens och bra nära instant.
Sen gör det ju inget om man orkar släpa med sig en liter grädde eller så. Bättre än glass om du frågar mig. Har du tålamod, socker och en vanlijstång (och ägg vill jag minnas) kan du i så fall göra glassen på plats.
Andra förslag på mat man faktiskt kan ta med sig om det är minus:
Köp vårrulledeg och gör egna (busenkelt kvälls-pill, väldigt gott, väldigt billigt och, efter tillagning, väldigt energirikt). Frys dem råa och fritera dem sedan i det gröna (nåja, vita). Glöm inte olja. Men kör inte med filodeg, för det blir obra. Ganska vikteffektivt också eftersom man kokar bort en hel del vatten ur fyllningen innan man monterar rullarna.
Vitlökssmör. Eftersom det innehåller vitlök. Och smör.
Gravlax. Fett, gott och billigt. Om man gör den själv. Senapssåsen är också fet och god, följaktligen motiverad ur både kulinariskt och energiintagsperspektiv.
Go' tur