Hallå kockar, kallskänkor och smörgåsnissar!
I Försvarsmaktens annars ganska krigiska flora av reglementen, så finns sedan en tid tillbaka två kloka böcker kring FÖRPLÄGNADSTJÄNST (del 1 och del 2).
Böckerna tar upp allt från teknikaliteter och principer vid matlagning och vattenrening, till rena fakta kring näringslära och matvaror. För den som aspirerar på en plats som kock för exepeditioner finns en smärre samling recept också!
Böckerna handlar inte om frystorkad, enkel eller primitiv matlagning på friluftsvis. Däremot utgör böckerna en bra referens och länk mellan hemmets kokböcker och överlevnadslitteraturen. Snygga, lättlästa och proffsigt gjorda handböcker!
Vänligen,
C.
I Försvarsmaktens annars ganska krigiska flora av reglementen, så finns sedan en tid tillbaka två kloka böcker kring FÖRPLÄGNADSTJÄNST (del 1 och del 2).
Böckerna tar upp allt från teknikaliteter och principer vid matlagning och vattenrening, till rena fakta kring näringslära och matvaror. För den som aspirerar på en plats som kock för exepeditioner finns en smärre samling recept också!
Böckerna handlar inte om frystorkad, enkel eller primitiv matlagning på friluftsvis. Däremot utgör böckerna en bra referens och länk mellan hemmets kokböcker och överlevnadslitteraturen. Snygga, lättlästa och proffsigt gjorda handböcker!
Vänligen,
C.