Hallå alla frihetsälskande gastronomer!
Med anledning av en annan tråd, som tappade fokus lite, tänkte jag spåna lite kring det här med LCHF som friluftsmat.
Paddling är min fetisch, och därtill äter jag främst enligt nämnda modell sedan ett par dryga år. Och det slår mig att det finns stora fördelar, främst vad beträffar fetare livsmedels mindre volym i förhållande till energiinnehåll, men även den långa mättnadskänslan och ökade fettförbränningen.
Men - tyvärr även en hel drös med nackdelar. Enkelheten försvinner när allt vad pulver, frystorkade risladdningar och 95 % av alla konserver heter åker ur packningen. Och snacksen sen då...
Så... Vi kanske kan ge varandra lite tips och idéer? Erfarenheter?
Jag själv har börjat torka mat - ägg, köttfärs, lök, paprika etc, för att ersätta det som frystorkpåsen annars tillhandahåller.
Ofta kan rökta korvar, typ ölkorv, fungera som snabba mellanmål, och bacon kan förvaras svalt i kajaken (om man nu paddlar, vill säga).
Smör och kokosfett, som ju främst är mättat, håller länge om det kan förvalas svalt, och detta kan förstärka andra rätter.
Nötter som snacks...
Dela gärna med dig av fundrationer kring detta!
Jag hoppas att diskutioner kring olika kostmodellers eventuella förträfflighet hålles i andra trådar främst, så får högfettarna (vi borde väl ändå vara ett gäng vid det här laget?) brainstorma fritt...
Med anledning av en annan tråd, som tappade fokus lite, tänkte jag spåna lite kring det här med LCHF som friluftsmat.
Paddling är min fetisch, och därtill äter jag främst enligt nämnda modell sedan ett par dryga år. Och det slår mig att det finns stora fördelar, främst vad beträffar fetare livsmedels mindre volym i förhållande till energiinnehåll, men även den långa mättnadskänslan och ökade fettförbränningen.
Men - tyvärr även en hel drös med nackdelar. Enkelheten försvinner när allt vad pulver, frystorkade risladdningar och 95 % av alla konserver heter åker ur packningen. Och snacksen sen då...
Så... Vi kanske kan ge varandra lite tips och idéer? Erfarenheter?
Jag själv har börjat torka mat - ägg, köttfärs, lök, paprika etc, för att ersätta det som frystorkpåsen annars tillhandahåller.
Ofta kan rökta korvar, typ ölkorv, fungera som snabba mellanmål, och bacon kan förvaras svalt i kajaken (om man nu paddlar, vill säga).
Smör och kokosfett, som ju främst är mättat, håller länge om det kan förvalas svalt, och detta kan förstärka andra rätter.
Nötter som snacks...
Dela gärna med dig av fundrationer kring detta!
Jag hoppas att diskutioner kring olika kostmodellers eventuella förträfflighet hålles i andra trådar främst, så får högfettarna (vi borde väl ändå vara ett gäng vid det här laget?) brainstorma fritt...
Senast ändrad: