I en helt annan tråd berättade ngn att han gjort flera
35-dagars vandringar i svenska fjällen utan proviantering
och depåer, vilket är mycket imponerande.
Jag blev nyfiken på vikt och viktsfördelning.
Eftersom jag räknade med att enbart maten skulle
väga 21 kg och att min bas (som jag gissar är 8.5 kg för
en 10-dagarsvandring) inte skulle räcka (skulle aldrig bära mer än 14 kg i min nuvarande säck) så undrade jag
vad det skulle landa på. Det visade sig att basen
var 16 kg, maten 18, och att vandraren gick ned 2 kg i veckan (när jag säger till folk att jag gick ned 5 kg
på 31 dagar i Pyreneerna så undrar de vad det blev kvar.)
Jag vill inte diskutera psykologin och olika
människors olika ämnesomsättning. Jag har själv gått
11 dagar en gång utan proviantering (mat fanns för 12 dar, packningen låg mellan 16 och 17 kg)
och 12 dar en gång med obetydlig påfyllnad.
Vidare 13 dagar med en proviantering (då hade jag
efter inköpen mat för sju dagar, men gick fem).
Alla längre vandringar än så har innehållit
övernattningar under tak.
Kunde vara skoj att fråga runt, t ex:
1) Vad är det längsta du gått utan depåer eller proviantering och hur fördelade sig vikten
på bas/mat (jag räknar bränsle, kaffe och alla
hygienartiklar till basen, fast de förbrukas).
2) Hur långt skulle du kunna, eller planerar/hoppas
du, att
gå nån gång på samma villkor.
Andra erfarenheter i samma genre (inbegripandes
depåer och proviantering) uppskattas.
35-dagars vandringar i svenska fjällen utan proviantering
och depåer, vilket är mycket imponerande.
Jag blev nyfiken på vikt och viktsfördelning.
Eftersom jag räknade med att enbart maten skulle
väga 21 kg och att min bas (som jag gissar är 8.5 kg för
en 10-dagarsvandring) inte skulle räcka (skulle aldrig bära mer än 14 kg i min nuvarande säck) så undrade jag
vad det skulle landa på. Det visade sig att basen
var 16 kg, maten 18, och att vandraren gick ned 2 kg i veckan (när jag säger till folk att jag gick ned 5 kg
på 31 dagar i Pyreneerna så undrar de vad det blev kvar.)
Jag vill inte diskutera psykologin och olika
människors olika ämnesomsättning. Jag har själv gått
11 dagar en gång utan proviantering (mat fanns för 12 dar, packningen låg mellan 16 och 17 kg)
och 12 dar en gång med obetydlig påfyllnad.
Vidare 13 dagar med en proviantering (då hade jag
efter inköpen mat för sju dagar, men gick fem).
Alla längre vandringar än så har innehållit
övernattningar under tak.
Kunde vara skoj att fråga runt, t ex:
1) Vad är det längsta du gått utan depåer eller proviantering och hur fördelade sig vikten
på bas/mat (jag räknar bränsle, kaffe och alla
hygienartiklar till basen, fast de förbrukas).
2) Hur långt skulle du kunna, eller planerar/hoppas
du, att
gå nån gång på samma villkor.
Andra erfarenheter i samma genre (inbegripandes
depåer och proviantering) uppskattas.