2 dagen på en vandring gick den markerade leden upp för länge med lite klätring och uppe på plan mark lämplig för tält sov jag över med endast möjlighet att anv Glaciär vatten jag lät sanden sjunka och kokade upp det till matlagning samt drack max 1/2 L okokt.
3 dagar senare blev jag magsjuk men akuta över på någon timme,jag hade även börjat anv det egna torkade kycklingen som jag åt kvällen innan ca 8 h före det började.
Jag åt sedan endast musli och mjölk,hårt bröd med ost kex och mkt bgr med choklad.
Tog ca 7st små tabl med tarm lugnande medel som hjälpte lite.
Vilade första dagen men var sedan tvungen att gå mellan 15-17 km/d med ca 500 m/stign dag 7-8 dagar
Jag var nästan bra tills hemresan,men började om igen fast lungnare när jag åt på vägen och sedan hemma
Nu köpt Probiotika vilket verkar göra det bättre kanske något man ska ha i vandr apoteket.
Någon som har medicinsk kunskap om hur lätt man blir sjuk av ev bakterier el protozoner i Glaciär vatten om man var fullt frisk och i början på turen ej trött eller förkyld eller nedkyld.
Torkat mat gjorde jag förra året utan problem,i år ev ej helt ´krut torrt´och lite fet yta samt ca 2v förvarat i ca 25 gr (provpackade och glömde sedan tar ut maten och ev kyl förvarat.
Nästa inköp blir vatten renings utr och camelback,dock har jag ej tid med resor nu på något år.
Jag har på 80-talet varit på Stf sommar färdledar kurs i flera dagar vid Tarfala då drack vi ju orenat Glaciär vatten flera dagar,samt även vid andra vandr förbi Tarfala minst druckit 1L från sjön.
Man ska vist koka vattnet i flera minuter för att döda bakt och proto vilket jag ej viste.
Sedan var jag en hel dag lite nedkyld och lite huttrande och hickande och kallt väder pga blåst dagen och natten före magsjukan började detta kanske även bdrog till att det väl började på morgonen.
När man hemma ätit något eller tex hälsat och ej tvättat händerna före mat brukar det ju bryta ut max någon h efter och gå över snabbt.
Ev påverkar de ständiga rörelserna och trycket och ryckande av höftbältet att det tar längre tid att bli frisk,spec att böja sig ner och sätta upp tältet verkade störa magen som i bland kändes lite uppsvälld och bubblande dock hade jag Aldrig ont i magen som man många normalt har vid magsjuka.
Min största problem var vid hemkomst att jag gått ned 8-10 kg och hade 5.5 kg mat och godis kvar i ryggsäcken.
Jag närkte även att musklera minskat i volym men nu verkar ökat då jag äter mer än vanligt mkt underligt?kan det se ut så om alla glykogen föråd och då även vatten minskat i musklerna.
Jag åt ca 2200 kcal mot beräknat 3300 kcal och detta räckte för att EJ bli hungrig men jag frös mer än vanligt och lite lägre gång tempo.
3 dagar senare blev jag magsjuk men akuta över på någon timme,jag hade även börjat anv det egna torkade kycklingen som jag åt kvällen innan ca 8 h före det började.
Jag åt sedan endast musli och mjölk,hårt bröd med ost kex och mkt bgr med choklad.
Tog ca 7st små tabl med tarm lugnande medel som hjälpte lite.
Vilade första dagen men var sedan tvungen att gå mellan 15-17 km/d med ca 500 m/stign dag 7-8 dagar
Jag var nästan bra tills hemresan,men började om igen fast lungnare när jag åt på vägen och sedan hemma
Nu köpt Probiotika vilket verkar göra det bättre kanske något man ska ha i vandr apoteket.
Någon som har medicinsk kunskap om hur lätt man blir sjuk av ev bakterier el protozoner i Glaciär vatten om man var fullt frisk och i början på turen ej trött eller förkyld eller nedkyld.
Torkat mat gjorde jag förra året utan problem,i år ev ej helt ´krut torrt´och lite fet yta samt ca 2v förvarat i ca 25 gr (provpackade och glömde sedan tar ut maten och ev kyl förvarat.
Nästa inköp blir vatten renings utr och camelback,dock har jag ej tid med resor nu på något år.
Jag har på 80-talet varit på Stf sommar färdledar kurs i flera dagar vid Tarfala då drack vi ju orenat Glaciär vatten flera dagar,samt även vid andra vandr förbi Tarfala minst druckit 1L från sjön.
Man ska vist koka vattnet i flera minuter för att döda bakt och proto vilket jag ej viste.
Sedan var jag en hel dag lite nedkyld och lite huttrande och hickande och kallt väder pga blåst dagen och natten före magsjukan började detta kanske även bdrog till att det väl började på morgonen.
När man hemma ätit något eller tex hälsat och ej tvättat händerna före mat brukar det ju bryta ut max någon h efter och gå över snabbt.
Ev påverkar de ständiga rörelserna och trycket och ryckande av höftbältet att det tar längre tid att bli frisk,spec att böja sig ner och sätta upp tältet verkade störa magen som i bland kändes lite uppsvälld och bubblande dock hade jag Aldrig ont i magen som man många normalt har vid magsjuka.
Min största problem var vid hemkomst att jag gått ned 8-10 kg och hade 5.5 kg mat och godis kvar i ryggsäcken.
Jag närkte även att musklera minskat i volym men nu verkar ökat då jag äter mer än vanligt mkt underligt?kan det se ut så om alla glykogen föråd och då även vatten minskat i musklerna.
Jag åt ca 2200 kcal mot beräknat 3300 kcal och detta räckte för att EJ bli hungrig men jag frös mer än vanligt och lite lägre gång tempo.