Kungsörnen lever farligt

Denna förföljelse och olaga jakt verkar var väldigt omfattande. Det är därför märkligt att det inte ska gå att gripa förövarna.
Allmänheten bör vara mer observant och rapportera suspekt verksamhet till polisen. Först då finns det en chans att polisen kan ingripa.

LarsÖ
 
Tyvärr

är nog detta knepigt om det inte finns vittnen som kan identifiera de som skjutit. Polisen rycker knappast ut för att utreda detta om det innebär helikopterutryckning.

Thure
 
från RÅrapport

Från BRÅ rapport

Totalt i Sverige anmäldes 612 brott mot jaktlagen 2011 jämfört med 453 anmälda brott 2002. Under samma period klarades ungefär 10 procent av brotten upp.


nästan 50% upp i antal på 10 år låter ju ganska mycket även om det är under en ganska lång tid, kanske "anmälningsvilligheten" ökat men jag misstänker att antalet brott på detta områåde är betydligt högre i verkligheten
Uppklarningsprocenten är låg också,
 
säg vad man vill om renskötare men dom är smarta, gör tjuvjaktsfrågan till en diskrimineringsfråga.. bra tänkt..
 
Enligt Världsnaturfondens rapport som det hänvisas till i i länken i mitt föregående inlägg, så omnämns förutom "renskötsel-länen", Skåne- och Örebro-län som belastade regioner.
 
Gotland

Lär vara rekordgott om rabbisar, kaniner , på Gotland nu, mer än det varit på många år. Då kanske örnarna kan hjälpa till att minska beståndet av rabbisar, på 60 talet var det också väldigt mycket kaniner, då skall någon har fört dit kaninpesten för att minska beståndet.

gamla ideer om att alla "kroknäbbar" skall skjutas tycks vara seglivade,

Undrar hur man känner sig efter att ha skjutet en kungsörn ?

en annan mår dåligt när man råkat ha otur och ta livet av en fågel med bilen, även om det bara råkar vara en koltrast. Alvaret öland förra sommaren ,
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
mipert ”Hur länge lever en fästing” eller ”det kliar på...” Vilda djur 2

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg