Koordinat

Jag har koordinaterna ex. 37.07348N 6.37780W och ska då vara nånstans i donana, spanien. Hur gör jag när jag vill ladda in denna punkt i min garmin gps, (modell nuvi 3790T) ??? W-koordinaten går inte att få in. Det är för lite siffror i W-koordinaten känns det som, har försökt höfta in lite nollor men det funkade ej.
 
Senast ändrad:
Program + webb

Jag brukar testa GPS Visualizer om det gäller transformation av enstaka punkter, alternativt hela filer: http://www.gpsvisualizer.com/calculators

Finns också en GPS Babel-programvara att ladda hem och använda - har jag dock inte testat i nån större utsträckning: http://www.gpsbabel.org/

(Apropå W-värdets format - har du testat att sätta en nolla framför sexan = 06.37780? HAr ingen aning om det funkar, men kan vara värt att testa.)
 
Testa decimalgrader, N37.07348 W 6.37780 så som jag angett här fungerar det i Garmin Road trip och i min Garmin 765T. Välj alltså h ddd.ddddd i menyn.
Och du hamnar precis mitt i Donana, en mycket vacker plats, jag har varit där flera gånger..
 
Meny, Vart?, Koordinater, meny (de tre strecken), Format, h ddd.ddddd°, Spara, övre fältet, N3707348, Klar, undre fältet, W00637780, Visa på kartan.

Nä, jag kunde det inte ur minnet - jag testade på min egen!
 
Problemet löst. När jag knappar in W koordinaten ändrar den automatiskt till O istället. Ändrade till engelska som textspråk och då ändras inte W till O. Rapporterade denna mycket enerverande bugg till Garmin som svarade att deras tekniker är medvetna om problemet och jobbar på en uppdatering.
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg