Hej Utsidan,
Jag har ett gäng Moraknivar, diverse fällisar, en Fällkniven F1 och en Izula. Jag slipar med Spyderco Sharpmaker eller en Fällkniven DC4 diamant/keramiskt bryne.
För ett tag sedan i en e-post konversation med dePaul lovordade jag "scandi-egg" (läs mora) och hur lätt den var att slipa på frihand iom att slipfasen också är guide för stenen.
DePaul gratulerade mig till att lyckas slipa en scandi-egg och jag förstod inte riktigt vad han menade. Det är väl ingen match? Eller?
Jag har en bra lupp, och småningom tog jag en titt på mina moror, särskilt de i rostfritt har jag slipat ned ganska ordentligt.
Alla mina slidknivar har blivit konvexa!
Jag gillar den konvexa eggen. Den är betydligt starkare och jag gillar hur den "smälter" in i de material den skär. Den enda kniv som fortfarande har något som liknar scandi är min täljmora med laminerat kolstål.
I friluftsknivar föredrar jag alltså den konvexa eggen.
p.s.
Och trots allt Utsidan-kritik är jag löjligt förtjust i min Fällkniven F1! Rekommenderas!
Jag har ett gäng Moraknivar, diverse fällisar, en Fällkniven F1 och en Izula. Jag slipar med Spyderco Sharpmaker eller en Fällkniven DC4 diamant/keramiskt bryne.
För ett tag sedan i en e-post konversation med dePaul lovordade jag "scandi-egg" (läs mora) och hur lätt den var att slipa på frihand iom att slipfasen också är guide för stenen.
DePaul gratulerade mig till att lyckas slipa en scandi-egg och jag förstod inte riktigt vad han menade. Det är väl ingen match? Eller?
Jag har en bra lupp, och småningom tog jag en titt på mina moror, särskilt de i rostfritt har jag slipat ned ganska ordentligt.
Alla mina slidknivar har blivit konvexa!
Jag gillar den konvexa eggen. Den är betydligt starkare och jag gillar hur den "smälter" in i de material den skär. Den enda kniv som fortfarande har något som liknar scandi är min täljmora med laminerat kolstål.
I friluftsknivar föredrar jag alltså den konvexa eggen.
p.s.
Och trots allt Utsidan-kritik är jag löjligt förtjust i min Fällkniven F1! Rekommenderas!