• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

konstig katt

Hade slängt lite fiskrens utanför huset och en katt åt en del men slutade rätt fort. Bredvid växte en hög med små bläcksvampar och katten föredrog tydligen dom för den åt upp ett flertal av svamparna. Vad i helskota gör att katter föredrar svamp före fisk ?
Koivu
 
Alt 1: pundarkatt? (magic-mushrooms)
Alt 2: Katten äter svamp av samma anledning som den äter gräs dvs att spy upp de äckliga tarmarna du førsøker lura i den...
 
Vad vad det för någon sorts katt? Om det var en huskatt så var det kanske inte så konstigt att den inte ville ha fiskrenset. Om den får mat hemma så lockar det inte så mycket. Om det däremot var en vildkatt är det nog som du själv säger en konstig katt.
Har själv en katt som springer ute och den äter inte fisk överhuvudtaget. Däremot har jag sett att den ibland biter på svampar, men han äter inte upp dem helt. Trodde det bara berodde på nyfikenhet, men det kan mycket väl vara som nils73 sägar, att de gör det för att spy.

/g
 
strand; sa:
Vad vad det för någon sorts katt? Om det var en huskatt så var det kanske inte så konstigt att den inte ville ha fiskrenset. Om den får mat hemma så lockar det inte så mycket.
/g

Kan det bero på att kattens stapelföda inte består av fisk och ko-mjölk som de flesta tycks tro av någon föruderlig anledning..! Kattens naturliga huvudföda består väl av gnagare och andra smådjur.. Vår katt har fri tillgång till foder både ute och inne men hon jagar och äter gnagare likväl med stor aptit, flera varje dag.. Katter triggas otroligt på smådjurens stresshormon vilket gör att dom blir oemotståndliga för katterna, hur e det med fisk!!??

(hur det e med svamparna har jag inte en aning)
 
Visst vet jag att våra tamkatters naturliga huvudföda består av smågnagare och annat smått. Både vår förra katt och den vi har nu jagar möss och småfågel. Men ingen av dem äter dem. De tar bara hem bytet för att stolt visa upp det. Likadant med den guldfisk han lyckades få upp från grannens damm. Det kan inte bero på annat än att de får mat serverad hemma. Och då är bägge katterna ändå födda i stall av råttätande mödrar.