• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Kondition

Så här säger Nationalencyklopedin:

Kondition är en beskrivning av hur bra kroppen kan ta upp syre och transportera detta till sina celler. Om man har bra kondition tar kroppen upp mycket av det syre som finns i luften man andas in. Blodet transporterar syret till kroppens celler som på så sätt får energi. När cellerna i kroppens muskler får mycket syre, alltså energi, orkar kroppen arbeta hårdare och längre. Har man dålig kondition blir kroppen fort trött när man anstränger sig. Om man vill få bättre kondition måste man träna kroppen, genom att till exempel springa, cykla eller gå.

/mattias