Köpa camping utrusting från tyskland.

Hej

Tänke kolla med er på usidan.se om någon har koll på en bra internetsajt för att beställa camping utrsuning från Tyskland ?

Tanken är att det ska bli lite billigare än vad det är är hemma, finns det något annat land i Europa med bra internetbutiket för camping-utrustning fungerar det också bra.

// Micke
 
Spanien har väl lägre moms än tyskland? Har beställt icke-friluftsrelaterade prylar från spanen, de låg då lägre ipris än tyskland. Även friluftsprylar brukar väl ligga lägre. Problemet är väl att spanien ligger lite längre bort smakmässigt än tyskland, iaf när det gäller kläder.
 
Vad är du ute efter för grejor? Kläder, skor, paddelprylar, tält???

Jag har beställt från Globetrotter.de. Dom är bra och billiga på vissa saker, t.ex kängor. Siten är på tyska, men man kan maila eller ringa in sin order och använda engelska. Globetrotter tar ca 200 kr i frakt.

Om du beställer från ett land utanför EU tillkommer tull och moms. Om du beställer ett tält (12%tull) från USA för $200 med frakten $20 och dollarkursen är 6,20 så betalar du (200+20)*1,12*1,25*6.20=1910 kr. Amerikanska grejor kan vara rejält mycket billigare trots alla pålägg.