Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Köksknivar
- Trådstartare Smogz
- Start datum
Jag kan tyvärr inte nämna alla de köksknivar man samlat på sig under årens lopp. förmodligen rör det sig om ett hundratal. Kika gärna på en del av dem: www.freewebs.com/depaul56Verkar finnas ett stort knivintresse här. Därför är jag nyfiken på vad ni har för knivar i köket. Själv har jag en Global (ok men inte wow), En Weber (lite för tung) och en Brasiöiansk Arkhif som är rätt trevlig
~Paul~
Sex stycken Globaler, inget wow men jag fick några stycken i present en gång och gillar dom faktiskt trots att jag egentligen är gammalmodig och kräver trähandtag och grejjer, och har därför fortsatt önska mig fler globaler när presenter har vankats. Senaste presenten blev deras slaktkniv som ska testas flitigt vid slakt och styckning i höst
Mvh // Johannes
Mvh // Johannes
Problemet med Globaler (förutom andra och större problem) är att de ofta är föremål för kopiering, dvs det finns en otrolig massa fejk-Globaler därute som oinvigda har köpt på sig i god tro. Ofta säljs de i ett set bestående av upp till 12 knivar i svarta vikbara "väskor".Sex stycken Globaler, inget wow men jag fick några stycken i present en gång och gillar dom faktiskt trots att jag egentligen är gammalmodig och kräver trähandtag och grejjer, och har därför fortsatt önska mig fler globaler när presenter har vankats. Senaste presenten blev deras slaktkniv som ska testas flitigt vid slakt och styckning i höst
Mvh // Johannes
Läste någonstans att inte ens affärerna som säljer dem oftast inte har en aning om huruvida det rör sig om äkta Globaler eller ej.
Sedan finns det förstås andra designbrister (enligt min åsikt förstås ) såsom det hala handtaget, allt för små grepp på mindre knivar, vassa kanter på övergången mellan blad och handtag, samt att de är på tok för dyra med tanke på vad man får materialmässigt. Stålet är som bekant Yoshikins Cromova 18, dvs ett stål som i mångt och mycket påminner om AISI 440B eller AUS 8. Det är således samma stål som man kan finna i Hultafors hantverkarknivar i rostfritt.
För ca samma summa som en Global G2 kan man köpa en Akifusa 24 cm i rostfritt SRS-15 pulvermetallurgiskt sintrat stål. Valet borde vara självklart .
En kul video med en Bowie tillverkad i samma stål (SRS-15). Man kan inte klaga på förmågan att motstå plastisk deformation, trots att det på pappret handlar om ett high-tech rostfritt stål. Att stålet uppvisar en hel del motstånd mot abrasiv nötning är däremot självklart.
http://www.youtube.com/watch?v=bYmpFdIhcfU
Bilagor
Jag har fem Global, från stor 27 cm kökskniv ner till liten skalkniv. Mycket nöjd och pga att jag är noggrann så är de i jättefint skick trots att de äldsta är från 1998. Lämnade bort för första gången för slipning och blev förvånad hur jäkla vassa de kunde bli. Brukar ändå gå loss med både vanligt bryne, keramiskt stål osv. Behövdes nog en uppfräschning av eggen efter så många år utan grundslipning.
Det finns säkert både bättre och sämre knivar men jag är jättenöjd med balans och användbarhet. Om de inte skulle bli förstörda pga ovarsamhet med väta eller annat så lär jag ha dem livet ut.
Det finns säkert både bättre och sämre knivar men jag är jättenöjd med balans och användbarhet. Om de inte skulle bli förstörda pga ovarsamhet med väta eller annat så lär jag ha dem livet ut.
Liknande trådar
Trådstartare | Titel | Forum | Svar | Datum |
---|---|---|---|---|
Slipa köksknivar | Utrustning allmänt | 16 |
Liknande trådar
Njutvandringar att längta till
Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg