Hej,
Har precis köpt en japansk vatten sten 1000/6000.. Kunde förmodligen köpt en lite grövre, men nu till mitt bekymmer.
Bifogar en bild på delarna ( http://4.bp.blogspot.com/-wLRByHA4f...Vg/s1600/Japansk-Kniv-Terminologi-Anatomi.jpg )
När jag ska vässa de flesta knivar så är eggfasen (C) så himla liten att det
är snudd på omöjligt att "känna" vad som är rätt.
Har en annan kniv som är handgjord där hela bladbanan (D) utgör spetsen, detta är givetvis lättare.. Men jag har bara en kniv som är som den.
Hur ska man göra med övriga knivar med eggfas på bara någon ynka mm.. Är det bara övning som gäller eller har ni några tips?
Har precis köpt en japansk vatten sten 1000/6000.. Kunde förmodligen köpt en lite grövre, men nu till mitt bekymmer.
Bifogar en bild på delarna ( http://4.bp.blogspot.com/-wLRByHA4f...Vg/s1600/Japansk-Kniv-Terminologi-Anatomi.jpg )
När jag ska vässa de flesta knivar så är eggfasen (C) så himla liten att det
är snudd på omöjligt att "känna" vad som är rätt.
Har en annan kniv som är handgjord där hela bladbanan (D) utgör spetsen, detta är givetvis lättare.. Men jag har bara en kniv som är som den.
Hur ska man göra med övriga knivar med eggfas på bara någon ynka mm.. Är det bara övning som gäller eller har ni några tips?