Knivslipning för praktiskt användning typ eld,rensa fisk mm..
Har slipat knivar o yxor nu i ca 2år med spyderco sharpmaker o har helt slutat att använda dom fina stavarna sen länge.. För nå månad sen tillverkade jag ett slipblock med 15 o 20 graders vinklar typ spyderco där man kan fästa diamanfil 120 korn i spårvinkeln o fått hittills effektivaste slipningen för mina behov..
Upplever att en fint slipad o polerad kniv skär sämre än en vass fast grovt slipad kniv... Känns som att grov slipning ger lite sågtänder o de verkar skära mkt bättre speciellt i mjukt som fisk el tomat..
Vet inte om jag är på rätt spår...så rätta till mig isf.
Har slipat knivar o yxor nu i ca 2år med spyderco sharpmaker o har helt slutat att använda dom fina stavarna sen länge.. För nå månad sen tillverkade jag ett slipblock med 15 o 20 graders vinklar typ spyderco där man kan fästa diamanfil 120 korn i spårvinkeln o fått hittills effektivaste slipningen för mina behov..
Upplever att en fint slipad o polerad kniv skär sämre än en vass fast grovt slipad kniv... Känns som att grov slipning ger lite sågtänder o de verkar skära mkt bättre speciellt i mjukt som fisk el tomat..
Vet inte om jag är på rätt spår...så rätta till mig isf.