Kartbutiken i Riga samt website

Eftersom frågor om kartor över Baltikum dyker upp titt som tätt plockade jag fram uppgifter om den utomordentliga kartbutiken i Riga. Den heter Kartes, ligger på Stabu iela 119 och har telefonnummer ++371 7240 893 (eller 892 el. 895). I storlek ungefär som den på Kungsgatan i Stockholm (som dom samarbetar med i viss mån)).

Personalens språkkunskaper utöver lettiska och ryska är begränsade men väl innanför språkbarriären ska man finna att dom är välinformerade och hjälpsamma. Min fråga gällde kartor för bilnavigering. Digitaliserade kartor på CD finns, däremot inga med routing. Det innebär troligen att det inte heller finns vektoriserade kartor. Enligt NavTech på CeBit kommer större städer och vägar att finnas med inom Baltikum at finnas med på deras databas inom ett år.

Det finns också en webbutik, http://www.kartes.lv. Telnumret ++371 731 75 40 på sidan går till webbutikens info. Där talade en person lite tyska (förutom lettiska och ryska).

Någon som har uppgifter på kartbutik i Tallin resp. Vilnius?

I brist på vektorkartor med autorouting får väl papperskartor duga i många fall. Eftersom man ändå kanske är i landet för att turista gör det väl inget om badstränder och sevärda kyrkor står utmärkta.

Tel nummer till Riga Tourist office är +371 925 6731, sedan finns det en mängd turistbyråer utspriddda som har bra lokala kartor till salu och som förmodligen kan återfinnas över nätet.
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg