Kärl för matlagning i het ånga/vatten/lera.

Har tänkt åka till Island på vintern. Eftersom det finns tillgång av hetvatten och även ånga tänkte jag där det tillåter utan att det lämnar spår nyttja denna energi till matlagning medans jag sover för att spara energi, bränsle och tid.

Nu till saken: Jag måste ha ett tätt kärl för att undvika svavel och andra föroreningar från underjorden. Har någon en bra idé för ett lämpligt portionskärl som går att försluta och kanske ansluta en andningsslang till?
/Janne
 
Mitt tips blir att ta någon sorts förslutningsbar behållare, modda den med en slangkoppling av nått
slag som du säkert kan hitta från bil-världen eller kanske akvariebutik.

Om vikt inte är ett stort problem kanske en gammal tryckkokare från loppis inte är helt fel?


Nån grej med lock verkar vara den här:

http://www.globetrotter.de/de/shop/detail.php?mod_nr=rd_03201&k_id=1211&hot=0

Nu är min tyska inte rostfri som kärlen här, men de ska vara täta eller?
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
vit.kanin Vågrätt matlagning Gör det själv 6

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg