• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

iPhone i Europa?

Jag ska ut på en tur i Europa med interrailkort och hopfällbar cykel. Jag hade inte tänkt ta med mig någon dator, bara min iPhone. Om det funkar. Har Telia som leverantör. Har någon erfarenhet av surfzoner utomlands och vet om det finns något telefonkort som gäller i olika länder, t.ex. Vodaphone eller Orange, för att surfa via 3G-nätet?
R
 
Att roama datatrafik (d.v.s. köra datatrafik utomlands med ditt Telia-abonnemang) är dyrt. I vissa länder kan det kosta över 100 spänn per MB.

Kolla längst ner, spalten längst till höger...

http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/mobilt/utomlands/prisinformation/abonnemang/

Inom EU verkar 35 spänn per MB visserligen vara det dyraste, men är man bortskämd med svenska priser så är det en stor skillnad.

Här har Telia en massa tips och info om att vara utomlands med mobilen.

http://www.telia.se/privat/produkter_tjanster/mobilt/utomlands/?sl=webbguide_avatar&showavatar

Jag vet inte hur spritt det är med "mobilt bredband" i olika länder, däremot har jag läst tips om att köra WLAN på McDonalds.
 
Det bästa är att koppla upp sig via ett nätverk - kolla in hotel/flygplatser/tågstationer/etc.
Man ibland hitta gratis uppkoppling annars får man betala en fast summa runt 50-80 SEK för en tidsperiod.