• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Inlägg/Svar

En tanke slog mig, är det inte märkligt så säg, att forumet för Navigering har tredje flesta inläggen, och näst flest svar i hela diskussionsforumet ?
 
Inte ett dugg konstigt

En stor majoritet av frågorna och svaren på Navigeringsforumet gäller GPS, och inte traditionell karta & kompass. Förmodligen beror det stora antalet GPS frågor på Navigeringsforumet att är det enda på svenska, vid sidan Soltekniks rätt så dåliga forum. Och det finns många frågor för blivande och nuvarande GPS ägare som inte går att läsa sig till i broschyrer och manualer. När sedan Garmin importören Sportmanship tar 19.20 / min för att svara i telefon är det inte konstig att användarna söker andra lösningar än att ringa dit. När det dessutom så att några av de flitigaste svararna på Navigeringsforumet är kunnigare än personalen på Sportmanship, så samlas vi GPS fantaster i Sverige på Utsidan. Men personligen jag läser och skriver jag även på ”utländska” GPS diskussionsforum i den mån jag behärskar språket.

I Norge finns det ett speciellt GPS forum http://www.gps.no vilket gör att GPS frågorna http://www.fjellforum.net och på http://www.villmarkssida.no nog är rätt så få.

Per Brune