Gräddersättning...
Hej Ulrica! Jag år kock till yrket så jag känner mig manad att hjälpa dig i denna mycket "prikära" situationen...
På grund av det höga fett innehållet i grädde så tror jag att det är svårt att tillverka torr-variant. Bättre då att gå runt problet och använda ett substitut(grädde på flaska är i mina ögon en svår synd...).
Lättast är att ersätta grädden med Creme fraiche som är en typ av syrad grädde och därför mer hållbar i värme. Gått att äta som den är till bär eller ringla över en tjock gryta. Det finns i vissa butiker finsktillverkad smetana som är en rysk motsvarighet men tjockare(går även att göra själv)och mera smak.
På krogen avänder vi oss av Creme double till "finare" såser. Det är nerkokt grädde som jag upplever håller sig länge även i rummstemperatur(låt den stå så får du Creme fraish).
Är du ute längre tider kan du annars smälta en klick osaltat smör tillsammans med långtids/torr mjölk(alt. rapsolja). Vill du samtidigt ha en tjockare konsistens så använder du någon form av redning(bäst då med en bottenredning; smör+vetemjöl)och kokar en vitsås och erätter grädden med detta.
I Spanien fann jag en rad olika typer av kondenserad mjölk, så kan man bara hitta de här är kanske detta ett alternativ(har ej provat annat än i kaffet).
När jag frilufsar använder jag ett minimum av frystorkade portions rätter då priset är rena rånet(till skillnad mot krogen!). Sommartid(utom när jag paddlar, havsvattnet kyler) brukar jag själv välja att laga mer aseatisk/italiensk/spansk-influerade rätter då deras råvaror är mer anpassade till ett liv utanför kylskåp, hälsosamma och lättlagade.