• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Hyrbil i USA

Hejsan!
Har tänkt bila omkring i staten New York. Har kollat på nätet efter hyrbilsfirmor, finns många att välja på och rabatterna samt regler verkar vara en djungel. Är det någon som har tips? Tacksam för andra tips/förslag (tex resmål, sevärdheter, naturupplevelser).

/Mattias
 
ma_haa; sa:
...
Är det någon som har tips? Tacksam för andra tips/förslag (tex resmål, sevärdheter, naturupplevelser).....

Hyr en bil med en ´Street Pilot´, ställ in den på att anvisa kortaste väg, och du kommer att varje dag hamna på fullständigt osannolika ställen. Sådana du inte visste fanns och aldrig skulle hitta till på egen hand.

/Lasse
 
De kommer att vilja pracka på dig en massa självriskeliminering, Collision Damage Waiver med mera, som ungefär dubblar hyran i vissa delstater.

Kolla innan du reser om du har ett kreditkort som täcker såna avgifter. Ev kan reseförsäkringen i hemförsäkringen också vara till nytta.
 
Om du vill kan du låta en resebyrå här hemma boka en bil. Kanske inte det billigaste, men då vet du att det finns en bil på flygplatsen till dig.