Energi...
Nötter och russin i all ära, jag håller mig allt oftare till Runekakan..
1 mått grädde, 1 mått sirap, 1 mått socker, koka till knäck dvs tills det bubblar med femkr-stora bubblor. Blanda med 7-8 mått havregryn, kavla platt med oljad kavel, pensla med olja, skär i lagom bitar.
Förvaras i frysen, håller upptinat några veckor...
Receptet kan reverseras dvs man gör en smet av ovanstående och lägger på plåt i ugn ca 175 grader.
...jag föredrar knäckvarianten, tycker den får finare konsistens...
//J
Nötter och russin i all ära, jag håller mig allt oftare till Runekakan..
1 mått grädde, 1 mått sirap, 1 mått socker, koka till knäck dvs tills det bubblar med femkr-stora bubblor. Blanda med 7-8 mått havregryn, kavla platt med oljad kavel, pensla med olja, skär i lagom bitar.
Förvaras i frysen, håller upptinat några veckor...
Receptet kan reverseras dvs man gör en smet av ovanstående och lägger på plåt i ugn ca 175 grader.
...jag föredrar knäckvarianten, tycker den får finare konsistens...
//J