Appropå T-röd
Det vore så mycket bättre om vi alla kunde precisera våra frågor och svar på ett bättre sätt...
Svar:
T-röd åtgång beror bland annat på dessa faktorer;
1. Temperatur (vinter, sommar, höst, vår)
2. Vindstyrka
3. Typ av mat (makaroner, potatis, frystorkat, pulversoppa)
4. Typ av kärl (duossal, titan, stål, aluminium)
5. Användningsområde (tältvärmning, diskvatten värmning)
6. Disciplin (aldrig låta lågan brinna mer än vad som krävs)
För att ge Dig ett bra och personligt svar så måste jag minst ha del av ovanstående fakta. Förhoppningsvis har DU dock redan fått den information som du behöver genom "scoutsidan" som någon tipsade om.
Det är absolut nödvändigt för allas säkerhet och trevnad att inte tips i detta forum följs blindt till punkt och pricka. Har observerat debatterna under en längre tid och tyvärrm måste jag säga att det förekommer en rad allvarliga fel (som jag inte av utrymmes eller tidsskäl kan ta upp här)!
/Jörgen
Ps. Vad gäller metanol i kombination med spritkök kan jag bara bestämt avråda alla från att prova sig på detta. Metanol är mycket farligt, har sämre effekt och är INTE värt risken att bli blind under några som helst omständigheter. Att diska ett kärl så att det blir skinande ånyo tar inte lång tid! Vill DU absolut ha ett rent kärl när du kommer hem, så rekommenderar jag dig istället att köpa OK:s egna T-sprit, den sotar (i stort sett) inte och har dessutom nästan samma effekt som T-röd.