• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Hjälpa vintern?

I en tråd på långfärdsskridskoforumet fördöms halvt på skämt halvt på allvar kajakpaddling som bryter is.

I DN idag skrivs det om en åkare i alpina världscupen som sätter frågetecken för hur åkarna själva bidrar till växthuseffekten.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2713&a=610789&rss=2216

"Det finns de som tycker att världscupen i alltför hög grad bidrar till att suga ut naturens resurser. Tidigare i veckan protesterade Greenpeace vid målområdet i Kitzbühel mot helikopterfraktande av snö från Grossglockner.

Den amerikanske åkaren Steve Nyman anser att åkarna måste tänka sig för eftersom de tillhör de värsta syndarna när det gäller att bidra till miljöförstöringen.
- Vi bor på hotell och byter handdukar varje dag. Vi flyger hit och dit och vi kör bil överallt. Vi använder enorma mängder med bränsle och resurser, sade Nyman tidigare under säsongen till AP och förklarade att åkarna borde sopa rent framför egen dörr."

Kanske skall man fördöma helikopterskidåkning och andra transportmedel till fjällen och alperna än tåg?

Thure
 
thureb; sa:
Kanske skall man fördöma helikopterskidåkning och andra transportmedel till fjällen och alperna än tåg?

Thure

Borde man inte kräva att alla ska cykla istället? Borde även gå bra med hundspann...
[Ändrat av j_stellan 2007-01-27 kl 19:35]