Hitta vem som äger mark?

Hej! Finns det någon sida på nätet där man kan ta reda på vem som äger en viss mark, ifall man skulle vilja tälta lite längre period på samma plats? Eller hur tar man reda på det smidigt?

Ps. har någon testat tentipis produkter, speciellt de nya light-produkterna? Apropå den giganstiska tråden om tipis nedan :) .ds
 
I sverige är det görenkelt. Titta på den ekonomiska kartan (den brukar finnas på länsbiblioteket) så finner du fastighetsbeteckningen.
Kommunen respektive skattemyndigheten har register som är lättslagna om vem som äger vad.
Utomlands är det lite besvärligare men grannar är ett säkert stalltips.
 
Ekonomiska kartan

med fastighetsbeteckningar finns ofta i någon variant på kommunens hemsida. Med hjälp av eniro 118118 etc kan du ofta kolla in vilket telefonnummer det är till gården ifråga. Annars får du ringa kommun eller länsstyrelse. Ekonomiska kartan finns också om du zoomar in på kartorna på www.gis.lst.se

Thure
 
Nej antingen äger du en digital fastighetskarta eller oxså brukar du en som är publikt tillgänglig t ex på kommunkontoret eller Biblioteket. Lösa kartblad kan du i o f s köpa men till dyra pengar. Givetvis kan du köpa ekonomiska kartan och köra den i din dator men att ta dig till biblioteket eller kommunkontoret brukar bli vida billigare.
 
Om jag ville ta reda på vem som äger ett visst skogsområde skulle jag ta ut en koordinat på lämpligt sätt och sen ringa det lokala skogsstyrelsekontoret och fråga.
 

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg