matsblom@hotmail.com ()
Gäst
Hej, här kommer ett tips om hur man tillagar sin egen Iron Bar.
Russin 3,75 dl
Olja 0,8 dl
Strösocker 1,25 dl
Ägg 1 st
Vetemjöl 3,15 dl
Sirap 1,25 dl
Vetegroddar 4 msk
Torrmjölk 1,25 dl
Bakpulver 1,5 tsk
Bikarbonat 0,5 tsk
Salt 0,5 tsk
Ingefära 0,5 tsk
Mjölk 1,25 dl
Havregryn 2,5 dl
Hyvlad mandel 2,5 dl
Hack russinen, helst i en mixer. Vispa fett, socker, sirap och ägg i en bunke. Rör ihop mjöl, torrmjölk, vetegroddar, bakpulver, bikarbonat, salt och ingefära. Detta blandar du i bunken tillsammans med mjölken. Rör ned havregryn, russin och hälften av mandeln.
Smöra en ugnsfast form (20x30 cm). Häll i smeten och jämna till. Häll på resten av mandlarna. Grädda i ca 200 grader i ca 30 min. Lägg ett smörpapper över så det inte bränns. Låt svalna ordentligt (i frys) och dela i 2x5 cm bitar (35-40 st). Dessa kan med fördel läggas i frysen. Ta upp när du behöver och vira in i folie.
Iron baren sköljs ned med vatten eller sockerfattig sportdryck.
Detta recept ur en broschyr från Vägverket om Cykling.
Lycka till
Mats
Russin 3,75 dl
Olja 0,8 dl
Strösocker 1,25 dl
Ägg 1 st
Vetemjöl 3,15 dl
Sirap 1,25 dl
Vetegroddar 4 msk
Torrmjölk 1,25 dl
Bakpulver 1,5 tsk
Bikarbonat 0,5 tsk
Salt 0,5 tsk
Ingefära 0,5 tsk
Mjölk 1,25 dl
Havregryn 2,5 dl
Hyvlad mandel 2,5 dl
Hack russinen, helst i en mixer. Vispa fett, socker, sirap och ägg i en bunke. Rör ihop mjöl, torrmjölk, vetegroddar, bakpulver, bikarbonat, salt och ingefära. Detta blandar du i bunken tillsammans med mjölken. Rör ned havregryn, russin och hälften av mandeln.
Smöra en ugnsfast form (20x30 cm). Häll i smeten och jämna till. Häll på resten av mandlarna. Grädda i ca 200 grader i ca 30 min. Lägg ett smörpapper över så det inte bränns. Låt svalna ordentligt (i frys) och dela i 2x5 cm bitar (35-40 st). Dessa kan med fördel läggas i frysen. Ta upp när du behöver och vira in i folie.
Iron baren sköljs ned med vatten eller sockerfattig sportdryck.
Detta recept ur en broschyr från Vägverket om Cykling.
Lycka till
Mats