Hemlagad Iron Bar

  • Trådstartare matsblom@hotmail.com ()
  • Start datum

matsblom@hotmail.com ()

Gäst
Hej, här kommer ett tips om hur man tillagar sin egen Iron Bar.


Russin 3,75 dl
Olja 0,8 dl
Strösocker 1,25 dl
Ägg 1 st
Vetemjöl 3,15 dl
Sirap 1,25 dl
Vetegroddar 4 msk
Torrmjölk 1,25 dl
Bakpulver 1,5 tsk
Bikarbonat 0,5 tsk
Salt 0,5 tsk
Ingefära 0,5 tsk
Mjölk 1,25 dl
Havregryn 2,5 dl
Hyvlad mandel 2,5 dl


Hack russinen, helst i en mixer. Vispa fett, socker, sirap och ägg i en bunke. Rör ihop mjöl, torrmjölk, vetegroddar, bakpulver, bikarbonat, salt och ingefära. Detta blandar du i bunken tillsammans med mjölken. Rör ned havregryn, russin och hälften av mandeln.
Smöra en ugnsfast form (20x30 cm). Häll i smeten och jämna till. Häll på resten av mandlarna. Grädda i ca 200 grader i ca 30 min. Lägg ett smörpapper över så det inte bränns. Låt svalna ordentligt (i frys) och dela i 2x5 cm bitar (35-40 st). Dessa kan med fördel läggas i frysen. Ta upp när du behöver och vira in i folie.
Iron baren sköljs ned med vatten eller sockerfattig sportdryck.


Detta recept ur en broschyr från Vägverket om Cykling.


Lycka till


Mats
 

davidssonhenrik@hotmail.com (Henrik Davidsson)

Gäst
Mmmmm!

Mmmmm. Det låter gott! Finns det något lämpligt som man kan ersätta russinen med, eftersom jag inte är särskilt förtjust i russin?


Mvh Henrik D
 

matsblom@hotmail.com ()

Gäst
Fikon & dadlar

Hej Henrik!
Russinen går att byta ut mot fikon och dadlar. Men det fungerar bäst med russin, så det är bäst att du börjar att
vänja dig.


mvh
Mats
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
LisaJ Hemlagad powerbar Friluftsmat 13
2004-06-16 Energy bar Friluftsmat 3

Liknande trådar


Njutvandringar att längta till

Platåberget Billingens unika natur och fina vandringsleder lockar vandringsentusiaster året om.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg